FX 4100'den FX 8300'e geçilir mi?

Yer
Ankara
Daha fazla  
Eski bir masaüstü bilgisayarım vardı. GT 430 ekran kartı bulunuyordu, canlandırmak için bir arkadaştan HD 7790 2 GB ekran kartı aldım. Üzerinde FX 4100 işlemci var fakat zamanında takarken pinlerden biri hasar almıştı diye hatırlıyor abim. Keza arada bir yavaşlama oluyor bilgisayarda. Bu hasardan kaynaklanıyor diye kuşkulanıyorum ama misal The Witcher 3 oyunu problem çıkartmadan oynatabiliyor. Thermaltake Contac 21 soğutucu ile birlikte FX 8300 ikinci el bir işlemci buldum. Kasa içerisinde MSI 760GM-P21 anakart bulunduğu için 95W FX işlemcileri kullanabiliyor sadece. Anakart masrafı yapmamak için FX 8300 tercih ettim, sizce bu yükseltmeyi yapmam mantıklı mı? Para ödemeden önce danışmak istedim.

Anakart: MSI 760GM-P21
Ekran kartı: AMD HD 7790 2 GB
RAM: 8 GB
PSU: 450W
HDD: 500GB 7200RPM

Fx8320 kullanmaktayım hala , tavsiyem yeni işlemcilere yönelmeniz ama siz bilirsiniz. İşlemciyi sıvı soğutucu artı ssd ile kullanıyorum gündelik işlerde gayet iyi bir işlemci lakin intel ile kıyaslayınca verimsiz bir işlemcidir . Dikkatli olmanız gerek , ikinci el işlemci alırken.

İşlemcinin fiyatı nedir?

Thermaltake Contac 21 soğutucu ile beraber 330 TL.

Fx8320 kullanmaktayım hala , tavsiyem yeni işlemcilere yönelmeniz ama siz bilirsiniz. İşlemciyi sıvı soğutucu artı ssd ile kullanıyorum gündelik işlerde gayet iyi bir işlemci lakin intel ile kıyaslayınca verimsiz bir işlemcidir . Dikkatli olmanız gerek , ikinci el işlemci alırken.

Bahsettiğim gibi anakart masrafı olmasın diye maksimum 95w güç isteyen işlemci tercih etmem gerekiyordu. İkinci el olduğu için 3 aşağı 5 yukarı aynı fiyata geri satabilirim, çok bir zararım olmaz sanıyorum. Anakart için bütçe ayırana kadar idare etsin. Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.

AM3 sisteme fazla yatırım yapmayın. Şimdilik satın alıp kullanabilirsiniz. Sisteminizi güncelleyeceğiniz zaman dediğiniz gibi satarsınız.

Gereksiz bir yükseltme mi yoksa aynı ekran kartıyla daha fazla performans alır mıyım sizce? HD 7790 2 GB ekran kartına overclok yaptım passmark programında 3600 civarı puan alırken 4145 puana çıktı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı