FX 4100'den FX 8350'ye Geçmek

gambler28

Kilopat
Daha fazla  
Evet sistemim şu;
Bu sisteme yatırım yapılır mı, yapılırsa neler değişmeli ?
  • Anakart: MSI 760gm-P21
  • İşlemci: AMD FX 4100 3,6 GHz (OC 4 GHz)
  • Ekran Kartı: MSI R7 370 2 GB 256 Bit
  • RAM: 8 GB DDR3 1333 MHz
  • Güç Kaynağı: FSP HEXA 500 SERİSİ 500W
  • Harddisk: Toshiba 500 GB
Oyunlar yeteri kadar performans alamıyorum artık. CS:GO, ETS 2 gibi oyunlar bu sisteme FX 8350 işlemci almak mantıklı mı? Yoksa bu sisteme yatırım yapılmaz mı? Yapılırsa neler değişmeli?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet sistemim şu;
Bu sisteme yatırım yapılır mı, yapılırsa neler değişmeli ?
  • Anakart: MSI 760gm-P21
  • İşlemci: AMD FX 4100 3,6 GHz (OC 4 GHz)
  • Ekran Kartı: MSI R7 370 2 GB 256 Bit
  • RAM: 8 GB DDR3 1333 MHz
  • Güç Kaynağı: FSP HEXA 500 SERİSİ 500W
  • Harddisk: Toshiba 500 GB
Oyunlar yeteri kadar performans alamıyorum artık. CS:GO, ETS 2 gibi oyunlar bu sisteme FX 8350 işlemci almak mantıklı mı? Yoksa bu sisteme yatırım yapılmaz mı? Yapılırsa neler değişmeli?
Elimde fx 6300 var.İlgilenirsen yazarsın.

Son düzenleme:
Fx 6300'e geçsem nasıl olur ?

Çoğu kişi darboğaz olur diyo
1050 ve RX 560 ile olacağını sanmıyorum. 1050 ti ile de çok az olabilir. Her halükarda şuanki ekran kartı ve oyun performansınızı neredeyse 2 ye katlarsınız.

Fakat en nihayetinde Ryzen geçmek kaçınılmaz. Ben de hemen hemen aynı sisteme sahiptim. Ryzen 3 temelli bir sistem topladım. Biraz parayı tutup Ryzen sistem yapmak daha akıllı bir yatırım sizin için.

1050 ve RX 560 ile olacağını sanmıyorum. 1050 ti ile de çok az olabilir. Her halükarda şuanki ekran kartı ve oyun performansınızı neredeyse 2 ye katlarsınız.

Fakat en nihayetinde Ryzen geçmek kaçınılmaz. Ben de hemen hemen aynı sisteme sahiptim. Ryzen 3 temelli bir sistem topladım. Biraz parayı tutup Ryzen sistem yapmak daha akıllı bir yatırım sizin için.
Haklısınız Ryzen'e geçmek daha mantıklı olacaktır. Fakat şu anda bütçem kısıtlı beni azda olsa idare etsin. Çünkü eski işlemcimden memnun değilim pek.

FX 4100'ün yazdığınız oyunlarda sorun çıkarmaması lazım ? Tam olarak sorun ne ? Düşük FPS mi ? Hangi ayarlarda kaç FPS alıyorsunuz ?

FX 6300 veya FX 8350 geçmek hissedilir fark yaratmayacak, yarattığı farka o yatırım değer mi bilemem.. GPU değişimi biraz fark yaratabilir ama hem ilerde geçeceğiniz Ryzen Sistemde de kullanırsınız. Mesela RX 570 alın bana kalırsa çok uygun fiyatlara düşmüş bu ara 800 TL civarına bile bulunabiliyor. OC li bir FX 4100 RX 570 ile çok az da olsa darboğaz yapacaktır ama her halükarda şimdikinden fark yaratacak peformansta. Üstelik ileride Ryzen yanına da takacağınız bir ekran kartınız olacak, yani boşa yatırım değil.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı