FX-4300 İçin En İyi İşletim Sistemi

Kaan Gönül

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba. Eskiden Windows 10 kullanıyordum fakat disk %100 problemi gibi birçok sıkıntı yaşadığım için Windows 7'ye geçtim fakat birkaç yerde AMD işlemciler için en iyi işletim sistemi Windows 8-8.1 olduğunu okudum. Sizin düşünceleriniz nelerdir? Hangi işletim sistemini kullansam daha yararlı olur ve işlemci biraz eski ve performansı eskisi gibi değil. Bunun bir çözümü var mıdır daha iyi performans alabilmek için.

CPU: AMD FX(tm)-4300 Quad-Core Processor 3.80 GHz
GPU: MSI GeForce GTX1060 Armor 3GB OC V1 GDDR5 192Bit
MotherBoard: ASUS M5A97 R2.0
HDD: WDC WD10EZEX
RAM: Kingston 8 GB 2000MHz

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 8.1 düşük sistemler için en stabili. Şahsen 5400 RPM diske sahip dizüstü bilgisayarımda Windows 10 yerine 8.1 kullanmaya başladım ve performans olarak ciddi anlamda fark ediyor.

Sisteminizdeki HDD 7200 RPM değere sahipse Windows 10 kullanmanızda bir sakınca yok. Ancak daha düşük RPM değerine sahipse Windows 8.1 kullanmanızı öneririm.
Ayrıca mümkün olan en kısa zamanda SSD alıp daha güncel ve güvenli olan Windows 10'a geçmeniz daha iyi olur.

Gigabyte ve Kingston'un 120'lik ve ucuz modellerine bakabilirsiniz. Performans olarak çok üst düzey değiller ama bilinen kronik sorunları da yok. 240 GB düşünürseniz de yine Gigabyte markasına bakabilirsiniz. Crucial BX 500 modeli de fiyat olarak uygun ama sıcak çalışma ve performans düşüşü problemleri olabiliyor.

Gigabyte ve Kingston'un 120'lik ve ucuz modellerine bakabilirsiniz. Performans olarak çok üst düzey değiller ama bilinen kronik sorunları da yok. 240 GB düşünürseniz de yine Gigabyte markasına bakabilirsiniz. Crucial BX 500 modeli de fiyat olarak uygun ama sıcak çalışma ve performans düşüşü problemleri olabiliyor.
SSD konusunda önde gelen markalar neler yanı bunları alıcagıma 100 tl 200 tl fazla verıp kalitelisini alırım

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı