İşlemcim FX-4300. Sıcaklık değerleri normal ama sanırsam sensörle alakalı bir şekilde kafasına göre 255 dereceye çıkıyor. Dolayısıyla işlemci hızı 1.3 GHz'ye düşüyor. Çok sık yaşandığı için bilgisayarı doğru düzgün kullanamıyorum. Herhangi yazılımsal bir çözümü var mıdır? Şimdiden teşekkürler.
Anakartım: MSI 760GM-P23.
Stok fan kullanıyorum.
BIOS'um güncel.
Sisteminde sıcaklık bakımından bir anormallik olduğunu düşünmüyorsan Thermal throttle özelliğini kapatabilirsin belki. Ama zararı olabilir, o yüzden pek önermiyorum.
Genelde işlemcim aşırı derecelere çıkmıyor o yüzden deneyebilirim sanırsam. Biri zaten bahsetti ama BIOS'ta bulamadım. İnternetten başka yolları araştırıyorum şuan.
Tekrardan merhaba. BIOS menüsünde ''C1E Support'' ayarını ''Disabled'' yaparak sorunu çözdüm. Herkese teşekkürler cevaplar için.
İmkansız zaten. Olay işlemcinin 255 derece olması değil. Sensör hatası ya da başka bir şekilde 255 derece gözüktüğü için işlemcinin hızının düşmesi. Hız düşünce de bilgisayar kullanılamayacak hâle geliyor.
Sisteminde sıcaklık bakımından bir anormallik olduğunu düşünmüyorsan Thermal throttle özelliğini kapatabilirsin belki. Ama zararı olabilir, o yüzden pek önermiyorum.
Genelde işlemcim aşırı derecelere çıkmıyor o yüzden deneyebilirim sanırsam. Biri zaten bahsetti ama BIOS'ta bulamadım. İnternetten başka yolları araştırıyorum şuan.
Tekrardan merhaba. BIOS menüsünde ''C1E Support'' ayarını ''Disabled'' yaparak sorunu çözdüm. Herkese teşekkürler cevaplar için.