FX-6100 Isınma Sorunu

mavi

Hectopat
Merhaba arkadaşlar,
İçinden çıkamadığım bir konu hakkında sizlerden yardım rica ediyorum. Bir sistem aldım:
  • Msı 970A-g46 anakart
  • Amd fx6100 işlemci,
  • 4 gb corsair vengeance 1600 ram.

Sistem ilk düğmeye basılmasıyla aşırı ısınmaya başladı, bios ekranında 15 sn zamanda, 53 derece'yi gördü. Sistemi hemen kapatıp kullanım kılavuzlarını okumaya başladım, anakartın üzerinde 4 adet cpu led var.. Kitapcığa göre, işlemci kullandığı faz değeri kadar led sayısı yanar diyor. Anlaşılacağı üzere, işlemci sanki çok ağır yük altındaymış gibi bütün ledler yanıyor ve beklemede, 60 derece'ye ulaşıyor. Sistemi hemen teknik servise götürdüm ve durumu anlattım.

Teknik servis beni 5 gün sonra aradı ve bu ısı değerinin normal olduğunu söyledi. Şimdi,işlemci hakkında bilgilere ulaştım, desteklediği ram hızı 1866 yazıyordu. İşlemci ısısı gündüzleri 62 decere, geceleri ise ki bizim burası yeşillik sit alanı ve şehrin dışı olduğu için geceleri ben hala kazak giyer durumdayım o serinlik de, 45 decere sabit. Sizce bu durum normal mi? ve ram 1600 olduğu için sorun oluyor mu? Teşekkürler..

Son düzenleyen: Moderatör:
Bakkal bu der, sonra sana yıkar O yuzden kontrol etmelerini isteyin onarsinlar isleri ne

Ya git 10 liraya bir macun al ve bakkalın yolunu tut kasa ile birlikle.

Senin gözetimin altında işlemci ve soğutucu bloğun yüzeyini temizlesin ve senin getirdiğin macundan mercimek tanesi kadar sürüp bloğu üzerine kapatıp bastırsın ve vidalarını taksın.
Bu kadar yani. Bu şekil yapılırsa boşta 45 dereceyi geçmez stok fan ile.

Şuan bende FX 4100 kullanıyorum ve Contac 30 soğutucu ile 4,4 GHZ'de voltajsız 35 derece. Voltaj ile 4,6'da denedim gerçi.
Sonuç olarak voltajsız stok fan ile 45 dereceyi geçmez dediğim gibi yapılırsa, tabi boşta. Yük altında ise 60-65 dereceye kadar gelir en fazla.

Arkadaşlar, odanın içi çok serin ve şuan ben kazakla dolaşıyorum. Bu serinlik de ve kasanın kapak açık halde, ısı değerleri boştayken resimdeki değerler..

Yanlız anlamadığım, BIOS'da farklı değerler varken, kampanya ile bana verilen program farklı değerler veriyor. Şuan bu resmi çekerken, bios da beklemede 40 derece..

BIOS en güvenilir kaynaktır. Zaten 26 derece olduğuna ben inanamdım Bende hayvan gibi soğutucu ile 35 derece

BIOS üzerinden bak. AIDA64 Extreme Edition güvenilir bir program ancak sende neden yanlış değerler gösterdi anlamadım.

- - - Güncellendi - - -

Yukarıda da dediğim gibi boşta 40, yük altında 60 dereceye ulaşır demiştim. 65 derecenin üzerine çıkmadığı sürece sıkıntı yok stok fan ile.

Masaüstünde, click bios 2 isimli anakart yazılımı var,sürekli açık ve bence o doğru söylüyor.

Gayet normal görünüyor. Sen birde oyun falan oyna öyle bak ama her hangi bir sorun yok.

Şimdi, kasanın kapak kapalı halde similasyon çalıştıracağım bakalım ne diyecek.

- - - Güncellendi - - -

1920X1080 çözünürlük de ve en yüksek ayarda, Euro truck similator 2 çalıştırdım. 10 akika o şekilde devam ettim hatta, onu aşağı çekip, arkaplanda birde, 1080p 3d video açtım.
Oyuna geri döndüm ve oyun az devam edip kilitlendi, ısıya baktım bios 53 dedi. Videoyu kapattım ve oyuna geri döndüm,yüksek ayarda kasmayan oyun, orta ayara aldığımda bile kasar oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…