bluxe
Hectopat
Daha fazla
Herkese merhaba, sistemim aşağıda yazdığım şekilde. Sisteme komple overclock yapmak istiyorum yani detaylı olarak. Kendim biraz yaptım fakat net bilgilerim olmadığı için sizlere de sormak istiyorum.
1 saat OCCT testi yaptım, 35. dakikadan sonra işlemci soket sıcaklığı 75, çekirdekler 64 derecede sabit kaldı.
Aynı şekilde 40 dakika Prime95 testinde de sorun çıkmadı, gayet stabildi.
Oyun oynarken bu kadar yüksek değil, sıcaklıklar 46-47 derece, çekirdekler 40-41 civarı.
Boşta soket 34, çekirdekler 25 derece civarında.
OCCT haricinde farklı programlar ile işlemci ram ekran kartı testleri yaptım sistemde kapanma mavi ekran vs. hiçbir sorun yok.
Şimdi sormak istediklerim şunlar ;
- HT NB hızlarından hangisi daha önemli ? Aklımda NB olarak kalmıştı bende onu yükselttim 2600 e. HT/NB hızları için tavsiyeniz var mı ?
- SB voltaj vermem gerekiyor mu ? Auto olarak 1.10 da mı kalsın ?
- Diğer voltajları sistemin ısınmaması açısından auto mu yapayım ? Yoksa yavaş yavaş düşürerek sistemi test edip en kararlı halini mi bulayım ?
- Son olarakta verdiğim voltajlar yetersiz olursa sistemde nasıl bir hata oluşur ? Yani direk bilgisayar mı kapanır yoksa mavi ekran mı verir yada çekirdeklerden bazıları mı kapanır ?
Teşekkürler.
- Asus m5a97 r2.0
- FX 6100
- asus gtx 660 DCII O.C ekran kartı
- High power 500 watt güç kaynağı aşağıdaki resimde amper ve watt değerleri var.

- İşlemciyi 1.40 volt vererek 4.2 ghz çıkarttım. Sadece çarpan arttırdım. FSB 200
- Cpu-z'den bakınca voltaj 1.404 olarak gözüküyor. Hwmonitörden bakınca 1,392
- CPU/NB 0.03 voltaj verdim
- Anakart HT : 2200 Mhz NB : 2600 Mhz olarak ayarladım
- Bi yerde okumuştum NB 2600 mhz civarına getirirsen 1.10 olan SB voltajı 1.15 yapın yazıyordu SB voltajıda 1.15 yaptım.
- Ram voltajını 1.5 yaptım
- Ramlar 2*4gb 1333 mhzlik oem ram, 1333 mhz'de 9-9-9-24-33 olarak ayarladım
- Diğer voltajlar auto
- Biostan diğer tüm ayarlar yapılı.
1 saat OCCT testi yaptım, 35. dakikadan sonra işlemci soket sıcaklığı 75, çekirdekler 64 derecede sabit kaldı.
Aynı şekilde 40 dakika Prime95 testinde de sorun çıkmadı, gayet stabildi.
Oyun oynarken bu kadar yüksek değil, sıcaklıklar 46-47 derece, çekirdekler 40-41 civarı.
Boşta soket 34, çekirdekler 25 derece civarında.
OCCT haricinde farklı programlar ile işlemci ram ekran kartı testleri yaptım sistemde kapanma mavi ekran vs. hiçbir sorun yok.
Şimdi sormak istediklerim şunlar ;
- HT NB hızlarından hangisi daha önemli ? Aklımda NB olarak kalmıştı bende onu yükselttim 2600 e. HT/NB hızları için tavsiyeniz var mı ?
- SB voltaj vermem gerekiyor mu ? Auto olarak 1.10 da mı kalsın ?
- Diğer voltajları sistemin ısınmaması açısından auto mu yapayım ? Yoksa yavaş yavaş düşürerek sistemi test edip en kararlı halini mi bulayım ?
- Son olarakta verdiğim voltajlar yetersiz olursa sistemde nasıl bir hata oluşur ? Yani direk bilgisayar mı kapanır yoksa mavi ekran mı verir yada çekirdeklerden bazıları mı kapanır ?
Teşekkürler.
Son düzenleyen: Moderatör: