FX 6100 sistem 8 GB RAM'i 4 GB gösteriyor

TexFool

Decapat
Daha fazla  
RAM
8 GB
SSD veya HDD modeli
1 TB HDD
Ekran kartı
GT 420
Anakart
DDR3 Anakart
İşlemci
FX 6100
Bilgisayarımda 4 GB RAM vardı, bende bir 4 GB RAM daha aldım 8 oldu. Anakarta taktım ikisini de açtım bilgisayarı 8 GB yerine 6 GB (4 GB kullanılıyor yazıyor ). RAM'lerin yerlerini değiştirdim ama olmadı. En son oldu açtım PC 2 saat sonra kilitlendi, kapatıp yeniden açınca gene 6 GB ( 4 GB kullanılıyor yazdı ) sebebini bilen var mı? Önceki RAM'imde de vardı bu sordun.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    17,8 KB · Görüntüleme: 38
Son düzenleme:
RAM'ler aynı model olmalı, aldığın RAM arızalı olabilir. Sadece o RAM'ı takıp denedin mi?

Denedim 4 gösteriyor önceki RAM'imde şu anki RAM'im aynı marka ama gene aynı sorunu yaşamıştım. Yani aynı RAM'leri taktığımda da aynı sorunu yaşadım.

Anakart ve BIOS sürümün nedir? RAM'ler kit olmalı ayrıca. Birde sadece yeni aldığın RAM'i takınca sistem çalışıyor mu?
RAM'leri 2 ve 4. slota takıyorsun değil mi?
1 ve 3

Sistemin 64 Bit olduğuna emin misin? 32 Bit sistemler 4 GB'a kadar RAM destekler.

Evet 64 Bit.

Anakart ve BIOS sürümün nedir? RAM'ler kit olmalı ayrıca. Bir de sadece yeni aldığın RAM'i takınca sistem çalışıyor mu?
RAM'leri 2 ve 4. slota takıyorsun değil mi

Son düzenleme:
Anakart ve BIOS sürümün nedir? RAM'ler kit olmalı ayrıca. Bir de sadece yeni aldığın RAM'i takınca sistem çalışıyor mu?
RAM'leri 2 ve 4. slota takıyorsun değil mi?

Evet yeni RAM tek iken çalışıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…