FX-6100 ve 1050 Ti PUBG düşük FPS

ayberkeren

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar 2 hafta önce 1050 Ti aldım. Ancak belli bir şekilde FPS artışı olmadı eski ekran kartım çok kötü olmasına rağmen. Oyunun başında çok fazla kasıyor oyun optimizasyonu ile alakalı mıdır hiçbir fikrim yok ancak tek bildiğim şey darboğaz olmaması %99 GPU olarak kullanılıyor. Ne ile alakalıdır
  • AMD FX-6100
  • EVGA SSC 1050 Ti 4 GB
  • 8 GB 1600 MHz CL9 RAM
  • 970A-G46 anakart

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ayarları yükseltmek ekran kartının kukllanımını arttırır ancak sizin sorununuzu çözmez dediğim gibi nvidia ekran kartlarında şu an optimizasyon sorunu var.
3.9 ghz dd3 destekleyen bir işlemci herkezin sistemi 10.000TL' lik olucak diye birşey yok.
Peki tahmini olarak ne kadar süre içerisinde bu soruna herhangi bir çözüm gelir güncellemeleri takip edip gelen her güncellemeyi yapmalı mıyım?
Daha kesin bir açıklama yok nvidia tarafında siz takipte kalın.
Ayarları yükseltmek ve çözünürlüğü yükseltmek darboğazı azaltıcaktır ama tam anlamıyla derdinize şifa olmaz.
İşlemcine OC yap bence. AMD sonuçta alev gibiyken de çalışıyor
FX 9590 değil, FX 6100'den bahsediliyor alev alev olayını anca rüyanda görürsün, OC yaparken soğutma sağlanamazsa işlemciyi çöpe atarsınız artık !
Hocam ayarları ve çözünürlüğü yükseltince değişim olmuyorsa O.C yaparak arada bulunan farkı kapatmanız imkansız nerdeyse %50 civarında kartınız boşta kalıyor.

Arkadaşlar bunu azaltmanın herhangi bir yolu yok mu overclock yaptım %60 gibi bir şey oldu. Daha yükseltme gibi bir yol yok mu?
%95 işlemci kullanımı ve %50 ekran kartı kullanımı varken zaten darboğaz olur bilmiyorsun bari üsteleme. Ayrıca "Ti" ibaresi titan anlamına gelir.

Eğer bu mesajı bana yazdıysan ilk olarak konunun ne ile ilgili olduğunu bilmeni isterim. Ti anlamının Titan olması en ufak umrumda bile değil 1050 2 GB 1050 Ti 4 GB sonuçta daha fazla darboğaz yaptırabilir. Darboğaz hakkında bilgi sahibi olmak zorunda değilim. Zaten olsaydım burada soru sormazdım. İşte bundan forum sayfasına herkes girmemeli...

Son düzenleme:
Ayarları yükseltmek ve çözünürlüğü yükseltmek darboğazı azaltıcaktır ama tam anlamıyla derdinize şifa olmaz.

FX 9590 değil, FX 6100'den bahsediliyor alev alev olayını anca rüyanda görürsün, OC yaparken soğutma sağlanamazsa işlemciyi çöpe atarsınız artık !
Hocam ayarları ve çözünürlüğü yükseltince değişim olmuyorsa O.C yaparak arada bulunan farkı kapatmanız imkansız nerdeyse %50 civarında kartınız boşta kalıyor.
Eğer öyle diyorsan arkadaşa yapılacak en son tavsiye işlemcisini yükseltmesini söylemektir. Sonuçta bu işlemci ve ekran kartı birbirlerine çokta denk değil.

İşlemcinin fiyatları 2.el 350 TL falan arasında eski işlemcim 175 TL satsam 175 TL'ye satın alabilirim. Ama birkaç forum sayfasında RAM yetersiz kalıyor diye birkaç cevap geldi doğru mudur?
NOT: Oyun içinde 6000-7500 MB aralarında oluyor RAM kullanım miktarım

Kardeşim biraz anlamanda problem olduğunu düşünerek tekrar söylüyorum. RAM ekranda donmalar meydana gelmesine ve oyunda kasmaya sebep olur diye adam söylemiş. Ben darboğaz yok demiyorum böyle aptal aptal yorumlar yapmayın darboğaz var peki aşağıdaki linkteki adamda niçin yok zeki arkadaş.

FX-6100 ve MSI 1050Ti 4GB Darboğaz var mı?
Adam ile aramızdaki tek fark 16 GB ram ve anakart farkı onun harici olarak herşeyimiz aynı hatta onun ram frekans değeri benden daha kötü.
@Scpweppes
RAM ve işlemci yetersizliği olarak artık 2 sorunuz var. RAM'i yükseltip ardından işlemciyi yükseltin. FX işlemciler çok uyğun fiyata bulunabiliyor, şuan takılı olan RAM ne ise aynı marka, model, hız olmasına dikkat edin.

Peki bilgisayarımın içine aşağıdaki 2 marka ram bulunuyor 3. ram 2.el alacağım ancak hangi marka almamı tavsiye edersiniz.

Kingston 4GB Hyperx Savage RED DDR3 1600MHz CL9 PC Ram - Vatan Bilgisayar
GSKILL 4GB Ripjaws DDR3 1600MHz CL9 1.5V Tek Modül Ram - Vatan Bilgisayar

Gskill veya HyperX?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı