Merhabalar 2 hafta önce 1050 Ti aldım. Ancak belli bir şekilde FPS artışı olmadı eski ekran kartım çok kötü olmasına rağmen. Oyunun başında çok fazla kasıyor oyun optimizasyonu ile alakalı mıdır hiçbir fikrim yok ancak tek bildiğim şey darboğaz olmaması %99 GPU olarak kullanılıyor. Ne ile alakalıdır
Ayarları yükseltmek ekran kartının kukllanımını arttırır ancak sizin sorununuzu çözmez dediğim gibi nvidia ekran kartlarında şu an optimizasyon sorunu var.
FX 9590 değil, FX 6100'den bahsediliyor alev alev olayını anca rüyanda görürsün, OC yaparken soğutma sağlanamazsa işlemciyi çöpe atarsınız artık !
Hocam ayarları ve çözünürlüğü yükseltince değişim olmuyorsa O.C yaparak arada bulunan farkı kapatmanız imkansız nerdeyse %50 civarında kartınız boşta kalıyor.
Eğer bu mesajı bana yazdıysan ilk olarak konunun ne ile ilgili olduğunu bilmeni isterim. Ti anlamının Titan olması en ufak umrumda bile değil 1050 2 GB 1050 Ti 4 GB sonuçta daha fazla darboğaz yaptırabilir. Darboğaz hakkında bilgi sahibi olmak zorunda değilim. Zaten olsaydım burada soru sormazdım. İşte bundan forum sayfasına herkes girmemeli...
Ayarları yükseltmek ve çözünürlüğü yükseltmek darboğazı azaltıcaktır ama tam anlamıyla derdinize şifa olmaz.
FX 9590 değil, FX 6100'den bahsediliyor alev alev olayını anca rüyanda görürsün, OC yaparken soğutma sağlanamazsa işlemciyi çöpe atarsınız artık !
Hocam ayarları ve çözünürlüğü yükseltince değişim olmuyorsa O.C yaparak arada bulunan farkı kapatmanız imkansız nerdeyse %50 civarında kartınız boşta kalıyor.
Eğer öyle diyorsan arkadaşa yapılacak en son tavsiye işlemcisini yükseltmesini söylemektir. Sonuçta bu işlemci ve ekran kartı birbirlerine çokta denk değil.
FX 6100 aslında GTX 1050 Ti kağıt üstünde beslebiliyor ama gerçek dünya kağıt üstünde olduğu kadar mükemmel değil, anakartı destekliyorsa FX 8320 veya 8350 ile değiştirirse sorun azalır ama çözülmez.
İşlemcinin fiyatları 2.el 350 TL falan arasında eski işlemcim 175 TL satsam 175 TL'ye satın alabilirim. Ama birkaç forum sayfasında RAM yetersiz kalıyor diye birkaç cevap geldi doğru mudur?
NOT: Oyun içinde 6000-7500 MB aralarında oluyor RAM kullanım miktarım
RAM ve işlemci yetersizliği olarak artık 2 sorunuz var. RAM'i yükseltip ardından işlemciyi yükseltin. FX işlemciler çok uyğun fiyata bulunabiliyor, şuan takılı olan RAM ne ise aynı marka, model, hız olmasına dikkat edin.
Kardeşim biraz anlamanda problem olduğunu düşünerek tekrar söylüyorum. RAM ekranda donmalar meydana gelmesine ve oyunda kasmaya sebep olur diye adam söylemiş. Ben darboğaz yok demiyorum böyle aptal aptal yorumlar yapmayın darboğaz var peki aşağıdaki linkteki adamda niçin yok zeki arkadaş.
RAM ve işlemci yetersizliği olarak artık 2 sorunuz var. RAM'i yükseltip ardından işlemciyi yükseltin. FX işlemciler çok uyğun fiyata bulunabiliyor, şuan takılı olan RAM ne ise aynı marka, model, hız olmasına dikkat edin.