FX 6100 ve R7 250 sistem GTA 5 FPS düşme sorunu

brocklesnar

Megapat
Daha fazla  
  • R7 250
  • FX 6100
  • 6 GB RAM
Sistemim bu 4 GB RAM vardı takılma yapıyordu, 6 GB yaptım fakat çözüm olmadı. İlk 3-4 dk hiçbir sorun olmuyor.
Fakat RAM kullanımı arttıkca FPS 7-10 kadar düşüyor. Arkadaşımda 4 GB RAM var ekran kartım onunkiyle aynı.
Fakat onda takılma falan olmuyor MSI Afterburner'la değerlere baktım işlemci sıcaklığı 79 80'de gidip geliyor bundan olabilir mi, sorun nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıcaklık etki eder, havaların sıcak olduğu dönemlerde hem ekran kartı hemde işlemci sıcaklıklarına dikkat etmek lazım. Aynı işlemciyi 3-4 sene kullanmıştım ve sıcaklık sorunu cidden sinir bozucu olabiliyor.

Termal macun değiştirmek bir nebze etkili olabilir ama fabrika çıkışı ben 72 derece gördüğümü hatırlıyorum. İmkanınız varsa soğutucu değiştirebilirsiniz.

Tüm sorun işlemcide midir şimdi macun yenilersem sorun çözülürmü kesin ya 6gb ramın yetmesi lazım 4500 oluyor ram kullanımı başta sonra 5100 5000 lere kadar cıkıyor
Kesin bir şey söyleyemeyiz. Ama daha düşük ısıda çalışması daha iyi olur.

Tüm sorun işlemcide midir şimdi macun yenilersem sorun çözülürmü kesin ya 6gb ramın yetmesi lazım 4500 oluyor ram kullanımı başta sonra 5100 5000 lere kadar cıkıyor
Dediğiniz sorunu ben ekran kartımın termal macunu bitip de 80 derecelere çıktığında yaşamıştım. Termal macun değiştirdikten sonra sorun ortadan kalktı. Sizdeki ise işlemci, bu yüzden kesin olarak aynı sebeptendir demek zor fakat çok benzer durumlar.

Her halükarda termal macunu hatta mümkünse yeni soğutucu almak gerekiyor. FX 6100 stok soğutucusu o işlemci için çok yetersiz.

Ram 5gb üzerine cıkınca fps düşüyor epeyi 6 gb ramın yetmesi lazım aslında
İşlemciye macun sürdürttüm ısı 40 45 oyunda gene takılmalar devam ediyor 5 dk dan sonra delircem ya neyde sorun olabilir fifa 19 vb oyunlarda sorun yok sadece gta 5 de sistemim gayet yetiyor da harddiskde sorun olabilirmi yardımcı olun lütfen ya

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı