FX 6100 Yayın açarken CPU %100 oluyor

Quennn

Centipat
Anakart: Gigabyte GA 970 DS3
İşlemci AMD FX6100 3.9 Overclock
Ekran Kartı R7 370 4 GB 256 Bit
RAM 8 GB 2+2+2+2 olarak

Normal oyun oynadığımda herhangi bir problem yok sıcaklıklar normal. 2-3 gün önce ekran kartı değiştirdim GTX 650 Ti 1GB vardı bir problem yoktu ekran kartını taktıktan sonra normal yayın açmadan oyun oynadığımda hiçbir problem yok. Lakin yayın açtığımda CPU 100'e çıkıyor rest bile attı termal macun kasa değiştirmeden. Lütfen bir öneride bulunun ekran kartını mı değiştirmem gerek yoksa işlemci anakart RAM mı uygun bir bütçeye halletmem gerekiyor 2.el?

Ne yapmam gerekiyor o zaman Gtx 650 ti ile yayın yapıyordum valorant yayınını kasmadan oynuyordum sorun nedir ?

8300 te garanti mi olacak onu aldıktan sonra bütçeme zarar vermek istemiyorum
Garanti olmayabilir.

FX serisi işlemciler tam bir yüz karası hocam. Performansları felaket kötü. O yüzden FX 8300 alsanız bile mesela iyi yayın yapabileceğinizi zannetmiyorum. Mümkünse sizi yeni bir sisteme geçirelim.

Aynı zamanda yayında yükü GPU'ya verip deneyebilir misiniz?

Ne yapmam gerekiyor o zaman Gtx 650 ti ile yayın yapıyordum valorant yayınını kasmadan oynuyordum sorun nedir ?

8300 te garanti mi olacak onu aldıktan sonra bütçeme zarar vermek istemiyorum

O sistem Upgrade yapmayın hocam. O işlemci ile olmaz. Paranız olunca yeni sistem toplayın. Yayın yaparken gücü ekran kartına verip deneyin bir de.

Gücü ekran kartına verdim Radeon Software de lakin gene bişey değişmedi %100 e dayanıyo yanacak diye korkup kapatıyorum. Ryzen 3 1200 işlemci alsam yapabilir miyim anakart ram değiştirsem uygun bir bütçe ile ?

Gücü ekran kartına verdim Radeon Software de lakin gene bişey değişmedi %100 e dayanıyo yanacak diye korkup kapatıyorum. Ryzen 3 1200 işlemci alsam yapabilir miyim anakart ram değiştirsem uygun bir bütçe ile ?
R3 1200 yayına elverişli değil.
Yayın için en az R5 1600 AF veya Intel tarafında 10500 lazım.

O sistem Upgrade yapmayın hocam. O işlemci ile olmaz. Paranız olunca yeni sistem toplayın. Yayın yaparken gücü ekran kartına verip deneyin bir de.

Ryzen 3 1200 de yetersiz gelebilir bir zaman sonra. R5 1600 AF veya R3 3100 gibi olursa daha iyi olur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı