Fx 6300 3.5 GHz'de kullanamıyorum

Makaleler
13
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, işlemci de bir sorun var. Anakartım msi g46 ve bilgisayarı aldığımda oc genie modunda çalışıyordu. Anakart işlemciyi 3.8 ghz'a o.c yapmış otomatik olarak. Benim işlemci stok fan ile çalışıyordu ve masaüstün de 53 dereceyi görüyordum. Ben anakarttan standart moda çektim ve işlemcinin hızı en fazla 2 ghz'a çıkar oldu. Ben işlemciye o.c yapmadan 3.5 ghz de kullanmak istiyorum. Bu sorunu bir türlü çözemedim. Yardımlarınızı bekliyorum.

O.c genie modunda ve başta iken değerler:
1234.png

Standart modda iken ve boşta iken değerler:
2222.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartın standart modunda işlemci prime95 testinde % 57 yi geçmiyor ve 2 ghz de kalıyor. O.c genie II moddunda ise işlemci 3.8 ghz hızında çalışıyor ve boşta sıcaklık 53 derece. İşlemciyi normal hızında yani 3.5 ghz da nasıl çalıştırabilirim.
@BilgisayarKurdu Bu durumu sen çözebilirsin sanırım ?

Son düzenleme:
Anakartın standart modunda işlemci prime95 testinde % 57 yi geçmiyor ve 2 ghz de kalıyor. O.c genie II moddunda ise işlemci 3.8 ghz hızında çalışıyor ve boşta sıcaklık 53 derece. İşlemciyi normal hızında yani 3.5 ghz da nasıl çalıştırabilirim.
@BilgisayarKurdu Bu durumu sen çözebilirsin sanırım ?
3.8 ile 3.5 arasında ki farkı hissetmezsin gibi.
Sıcaklık konusunda şüphelisin sanırım.

Sorun yok merak etme hızın düşüp çıkması normal işlemci boştayken hem ısıyı düşürmek için hemde elektirik tüketimini azaltmak için bu şekilde voltaj düşürüyor

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı