FX 6300 bilgisayar durduk yere aniden donup kalıyor

akafeigenbaum

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. Bilgisayar aniden kilitleniyor, denemediğim yol kalmadı ne yaptıysam çözemedim. Belki güç yetmiyordur diye PSU değiştirdim, ekran kartını söküp işlemcinin onboard ekran kartıyla denedim, bilgisayarı formatladım gene de çözüm olmadı. İşlemci, RAM ve anakart üçlüsünden biri sorun çıkarıyor muhtemelen.
Bazen 3 saat sorunsuz kullanıyorum, eninde sonunda kilitlenip donuyor. Donması için yük binmesine gerek yok, YouTube'da dolaşırken de aynı hatayı yaşayabiliyorum.

Özellikler;
HD 6850 1 GB - ekran kartı.
FX 6300 six Core - işlemci.
ASUS M5A78L-M LX - anakart.
8 GB DDR3 RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
Her şeyi yazmışsınız bir depolama birimini yazmamışsınız , ve tahmin ediyorum bu sisteme HDD kullanmaktasınız. Bütün parçaların sağlam olduğunu düşünüyorsanız ben oyumu depolama biriminden kullanıyorum ,lütfen depolama birimini bir teste sokun ve bad sector var mı kontrol edin .

Uzun bir süre FX işlemcili sistemler kullandım. FX serisin de bu sorunlar çok oluyordu. Bende yaşadım. Hatta en son yaşadığım sorunu çözemediğim için komple anakart, işlemci ve RAM'lerimi değiştirip Intel'e geçiş yaptım. FX işlemcili sistemde ki RAM'lerimi de Intel sistemim de denedim sorunsuz çalışıyorlardı. Sıkıntı anakart ve işlemciler de oluyor genelde. BIOS sıfırlayıp kullanmaya çalışın ya da işlemciye 1 tık voltaj verip deneyin. Benim işlemci o kadar dandikti ki işlemciye 0.0001 voltaj dahi versem açılmıyordu daha BIOS'u sıfırlıyordu. Çok kanser eden bir seridir FX'ler. Şunu da ekleyeyim. FX işlemciler aşırı dandik oluyor bazen durduk yere bozuluyorlar düzelmiyorlar da. 2 adet sıfır aldığım FX 4100 ve 4300 işlemcilerim durduk yere yanmışlardı. Son zamanlar da bu tarz sistem kilitlenme sorununu yapıyorlardı. FX 8350 de kullandım en son sistemim o idi zaten komple emekli ettim anakartın kutusunda duruyorlar. Umarım çözersiniz.

SSD kullanıyorum, diski testten geçirdim gayet sağlıklı.

kısa zamanda işlemci ve anakart değiştirip deneyeceğim, teşekkür ederim açıklama için

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…