FX 6300 İçin Ekran Kartı Seçimi

taha109502

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhabalar.

Sistem özelliklerim

• CPU: Fx6300
  • RAM: 12GB
  • PSU: 600w
  • GPU: Sapphire R7 Dual-x 2 GB 256 bit
1) Arkadaşlar aklımda MSI RX470 GAMING X 4G 4GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı ve MSI GeForce GTX1050 Ti GAMING X 4GB OC GDDR5 128Bit NVidia DX12 Ekran Kartı ekran kartı var işlemcimle darboğaz yapar mı?

2) Biraz abartırsam MSI RX470 GAMING X 8G 8GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı ekran kartını alırsam verdiğim paraya değer mi çünkü fx6300 ile iyi olacağını sanmıyorum, onun yerine ilk tercihleri mi alayım ?

3) Eğer fx6300 bunlarla darboğaz yapar derseniz ki biraz öyle umuyorum AMD FX X8 8350 Soket AM3+ Wraith Soğutucu 4.0GHz 16MB Önbellek 32NM İşlemci bunu alırsam sorun ortadan kalkar mı ?

Şimdiden teşekkür ederim :)

Not olarak: Ekran kartım yandı fırınlayarak tekrar kullanıyorum tek fanı çalışmıyor. Değiştirme sebebim de budur.

1050 Tİ ile yapmaz RX 470 ile yapar. Ama rahatsız edici seviyede darboğaz olmaz. 8350 alarak darboğazı ortadan kaldırırsın 8300' de alabilirsin daha ucuz ve daha az güç çekiyor. Kendim RX 470 ile kullanıyorum.

FX serisinden uzak dur. İ3 7100+ RX 470/GTX 1050Tİ alırsan sıkıntı olmaz. Arta kalan paraya Msı H110M Pro-Vd alabilirsin. Ama bios güncellemesi yaptırmalısın.

FX serisinden uzak dur. İ3 7100+ RX 470 alırsan sıkıntı olmaz. Arta kalan paraya Msı H110M Pro-Vd alabilirsin. Ama bios güncellemesi yaptırmalısın.

İyide adam sıfırdan sistem toplamayacakki mevcut sistemini yazmış ve upgrade etme konusunda fikir istemiş. FX serisi güncelliğini yitirdi diye elindeki sistemi çöpemi atsın? Hala gideri var FX serisinin.

İyide adam sıfırdan sistem toplamayacakki mevcut sistemini yazmış ve upgrade etme konusunda fikir istemiş. FX serisi güncelliğini yitirdi diye elindeki sistemi çöpemi atsın? Hala gideri var FX serisinin.
Tamam zaten sıfırdan sistem toplamadım ki. FX serisi ve AM3 soket devri kapandı artık. Elinizde bulunan ürünü körü körüne savunmayın.

Tamam zaten sıfırdan sistem toplamadım ki. FX serisi ve AM3 soket devri kapandı artık. Elinizde bulunan ürünü körü körüne savunmayın.

Benim körü körüne savunduğum falan yok. Ama senin önerinde mantıklı bi öneri değil. Bikere FX'den İ3'e geçilmez. Aralarında ahım şahım bi fark yok çünkü hatta çok çekirdek destekleyen oyunlarda FX 8xxx serisi İ3 ve Kaby Lake Pentiumu tokatlıyor. İ5' e geç desen eyvallah ona itirazım yok.

Benim körü körüne savunduğum falan yok. Ama senin önerinde mantıklı bi öneri değil. Bikere FX'den İ3'e geçilmez. Aralarında ahım şahım bi fark yok çünkü hatta çok çekirdek destekleyen oyunlarda FX 8xxx serisi İ3 ve Kaby Lake Pentiumu tokatlıyor. İ5' e geç desen eyvallah ona itirazım yok.
FX 8350, İ3 7100'ü geçemiyor:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

FX8350 bile i3 7100'ün gerisinde kalıyor FX 8300 nasıl geçecek? Eğer ram masrafı yapamazsa geçmeyebilir tamam ama FX serisi 2012 yılında çıkmış ve oldukça eski işlemciler oldukları için ben öyle dedim.

FX 8350, İ3 7100'ü geçemiyor:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

FX8350 bile i3 7100'ün gerisinde kalıyor FX 8300 nasıl geçecek? Eğer ram masrafı yapamazsa geçmeyebilir tamam ama FX serisi 2012 yılında çıkmış ve oldukça eski işlemciler oldukları için ben öyle dedim.

Ben çoklu çekirdek destekleyen uygulamalarda dedim. Yani DX 12 ve Vulkandan bahsediyorum. Dikkat ettiysen BF1 testi DX 11 modunda yapılmış keza Doom testide Vulkan modunda yapılmamış. Ona rağmen çok az fark yemiş 8350. Ayrıca GHZ hızı dışında bi fark yok FX 8XXX serisinin birbirinden. 8350'nin geçtiği yerde 8300'de geçer 8320'de. Ama güncel olmadığı ve sıfır sistem toplayacak kişilerin tercih etmemesi gerektiği konusunda hemfikiriz.

Benim söylediğim ) G4560 + RX570 4GB + H110M + 8gb ram= 1600TL
Konuyu açan arkadaşın söylediği ) FX 8350 + RX 470 8G= 1700TL
Her türlü birinci şık daha mantıklı. FX 8350 gibi ısınan ve çok güç tüketen ve eski nesil bir işlemciye 700TL verilmemeli. Biraz daha para biriktirip İ5 7400 almak çok daha iyi olur ama başka konularda G4560'ın RX 570'e darboğaz yapmayacağını söylemişlerdi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı