FX 6300 işlemci soğutucu önerisi

Gustave Le Boon

Hectopat
FX 6300 işlemcim var. Bu meret aşırı ısınıyor. Bilgisayar bazen kapanıyor oyun oynarken. 83 dereceye gelince kapanıyor genelde o dereceyi de hiç geçmiyor. Bazende ses titriyor bilgisayar donuyor. Sanırım bunlar işlemciden kaynaklı sorunlar. O yüzden fan önerebilir misiniz?

Anakart: ASUS M5a78L-M LX V2 - socket 942 - fan yuvaları kare şeklinde.
Bütçe: 100 TL.

Termal macun yenileyin. Derece düşecektir ancak FX serisi gerçekten ısınan seri bu yüzden önerim
veya Dark Freezer X90 Amd, Intel Uyumlu İşlemci Soğutucu Dkccx90 - n11.com
Dostum bu soğutucuların soket yapılar benimkinden farklı galiba. Yuvarlak oturtma yuvaları var. Benim anakartımda kare şeklinde oturtma yuvaları var.

Xigmatek kendi sitesinde AM3 platformunda uyumlu olduğunu yazmış zaten. Dark markasında uyumluluk görünüyor, gerekli vidalar ve soketler yanında geleceği için tam oturacaktır. Siz ilk olarak termal macun yenileyin derim, soğutucu bu bütçede bunlar mevcut.
Gerekli vidaları yolluyorlar biliyorum. Ancak onların, fanı üstüne yerleştirmek için yolladığı yuvalar hafif daire şeklinde. Yani yuvayı oturtabilmem için anakarta delik açmam gerekir :) . Çünkü kare şeklinde delik var anakartta. Bunlar ise daire şeklinde yuvası olan soğutuclar.

Gerekli vidaları yolluyorlar biliyorum. Ancak onların, fanı üstüne yerleştirmek için yolladığı yuvalar hafif daire şeklinde. Yani yuvayı oturtabilmem için anakarta delik açmam gerekir :) . Çünkü kare şeklinde delik var anakartta. Bunlar ise daire şeklinde yuvası olan soğutuclar.
Yanlarında gönderecekleri soketlerden size uygun olanı takacaksınız ve delik açmanıza falan gerek yok. İnternetten daha ayrıntılı araştırabilirsiniz ve bu fiyat aralığında iyi olan sıfır soğutucular bu yönde.

Yanlarında gönderecekleri soketlerden size uygun olanı takacaksınız ve delik açmanıza falan gerek yok. İnternetten daha ayrıntılı araştırabilirsiniz ve bu fiyat aralığında iyi olan sıfır soğutucular bu yönde.
Bana uygun olanı takma gibi bir alternatifim yok. Bana uygun olanı alma zorunluluğum var. Bak mesela ilk resimdeki benim fan yuvası. Senin önerdiklerin ise 2.resimdeki fan yuvasına sahip fanlar. Ama cevapların için teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    127,5 KB · Görüntüleme: 54
  • adsız1.png
    adsız1.png
    106,9 KB · Görüntüleme: 51
Termal macun yenileyin. Derece düşecektir ancak FX serisi gerçekten ısınan seri bu yüzden önerim
veya Dark Freezer X90 Amd, Intel Uyumlu İşlemci Soğutucu Dkccx90 - n11.com
Bende Fx8300 serisi işlemci kullan msi 970 gaming anakart ile soğutucu Xigmatek dark knight 2 idi. İşlemciyi stres testine sokup 1 saat boyunca calistirmistim 40-43 derece arasında değer alıyordum. Biraz bana göre yüksek geliyordu ama yinede iş görüyordu.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı