FX-6300 sistemde takılma

Mrtylmz

Hectopat
Katılım
18 Şubat 2014
Mesajlar
47
Çözümler
1
Arkadaşlar yaklaşık 10-15 gün önce bir arkadaşa sistem topladık. Her şey sıfır olarak alındı. Arkadaş dün bana sistemin arada donup, yaklaşık 15 saniye sonra kendine geldiğini söyledi. Bugün bakmaya gideceğim, ne yapmalıyım öneriniz ne iade mi edelim, böyle bir şansımız var mı? HDD alsak tamam ondan olabilir diyeceğim ama SSD aldık. Aklıma bir şey gelmiyor. Sistem biraz aceleye geldi, o gün güncel driverları yükleyemedim onu deneyeceğim ve Win7 yükledim.
  • Gigabyte GZ-F10 550W Kasa
  • Gigabyte 970A-DS3P Anakart
  • Amd FX-6300 İşlemci
  • Sapphire R7 265 Dual-x Ekran Kartı
  • 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1866MHz (Bu arada RAM'ler için anakarta bir ayar yapmam gerekiyor mu? Amd 1866 Mhz'ye kadar destekliyormuş)
  • Kingston Ss Now V300
  • Asus Dvd Rw
 
W8.1 W7'den çok daha hızlıdır. Hız için SSD almışsınız ki aldığınızı önermem Samsung 840 Evo daha iyi olurdu. Ekran kartınızda düşük kalmış SSD yerine daha iyisi alınırdı. Neyse Bios'u güncelleyin. Hız için SSD alınıpta W7 yüklenmesi zaten yanlış.

Birde sıcaklık değerlerini Aida64 ile kontrol edin. Buraya yazın.
 
Evet daha hızlı olduğunu biliyorum bende kullandım. Fakat arkadaş istemiyor. Fiyattan kırpmaya çalıştığım için ssd now 300 aldık. Evo 840 ile arasında 50 lira fiyat farkı vardı. Ayrıca o ekran kartının kötü olduğunu düşünmüyorum zaten daha iyi daha iyi derken bir bakıyorsun fiyat uçmuş. Neyse konumuz bu değil dediğim gibi sistem alındı, kuruldu benim bu konuyu açma amacım sorunumuza çözüm bulmak. Sıcaklık değerlerini kontrol etmiştim gayet normaldi. Zorladım biraz 60 dereceyi geçmedi ekran kartıda dahil.
 
Bios güncelleyin ve güncel olan W8.1'i öner derim arkadaşına. Onun haricinde aklıma bir şey gelmiyor. Ekran kartı da 7850 gibi bir kart.
 
Tamam teşekkürler. Ekran kartını 400 liraya aldık zaten. O fiyata daha iyisi yoktu. Sistem 1600 lira tuttu. Bugün gidiyim bakıcam driver falan güncelleyip sonucu buraya yazarım.
 
Win 7 orjinal değil ve üzerinde oynanmış ise ondan kaynaklanıyor olabilir bende daha önce yaşadığım için söylüyorum ama tabi kesin değil sadece bilgi amaçlı söylüyorum.
 
Bilgisayara gidip baktım birsürü virüs var. Adam knight online oynuyor. Pek anlamam ama bu tür oyunların dosyalarından hep virüs bulaşıyor. Bilgisayar mavi ekran da veriyormuş knight oynarken. Nasıl olsa virüs giriyor o nedenle yüklemedim virüs programı. Biosu günceldi fakat beta sürüm çıkmıştı onu indirip yükledim. Ekran kartının driverını güncelledim. Birde ramler 1866 olmasına rağmen 1600 görünüyordu bunu düzelttim. Bu işlemler esnasında hiç donma yapmadı. Sıcaklıklarıda şu şekilde.
 

Dosya Ekleri

  • resm.png
    resm.png
    43,1 KB · Görüntüleme: 438
Arkadaşlar sorunun sürekli devam etmesine üzerine SSD' yi çıkarıp HDD' yi taktıktan sonra sorun ortadan kalktı. SSD' yi garantiye verdik 1 haftadır teknik servis kontrolünde bakalım ne olacak.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı