FX-6300 sisteme Ssd tavsiyesi

Herkes oyuncu bilgisayarı için SSD olmazsa olmaz bir bileşendir diyor ama, neredeyse hiç katılmıyorum. Neden mi? Açıklayayım;

Bildiğiniz gibi SSD'lerin kapasitesi HDD'lerden düşük, bu nedenle bilgisayarında bulundurabilecek bütün oyunları SSD'ye yükleyemez. Eğer zaten siz tutup da "birkaç oyun yüklersin işte" derseniz, bu kişiye oyuncu demenin ne anlamı kalır? SSD'ye para vermek yerine, oyuncunun olmazsa olmaz bileşeni ekran kartına yatırması çok daha mantıklı olur.

Aslında kısacası 10-15 saniye kazanmak yerine, 10-15 FPS kazansanız daha iyi olmaz mı?

Herkes oyuncu bilgisayarı için SSD olmazsa olmaz bir bileşendir diyor ama, neredeyse hiç katılmıyorum. Neden mi? Açıklayayım;

Bildiğiniz gibi SSD'lerin kapasitesi HDD'lerden düşük, bu nedenle bilgisayarında bulundurabilecek bütün oyunları SSD'ye yükleyemez. Eğer zaten siz tutup da "birkaç oyun yüklersin işte" derseniz, bu kişiye oyuncu demenin ne anlamı kalır? SSD'ye para vermek yerine, oyuncunun olmazsa olmaz bileşeni ekran kartına yatırması çok daha mantıklı olur.

Aslında kısacası 10-15 saniye kazanmak yerine, 10-15 FPS kazansanız daha iyi olmaz mı?
Oyunlar için harici disk bile iş görür. Kapasite konusunda hem fikiriz.

İyi de adam diyor ki ekran kartım var SSD takviyesi yapacağım. 7790 da kötü bir kart değil sonuçta. Şimdi onu satılığa çıkarsa en fazla 180 - 200 liraya satar, onun için de belki 1 ay satılmasını bekler, elindeki kartı sattığına değmesi için de en az GTX 770 civarında bir kart alması lazım onun fiyatı da %30 indirimle 800 lira. Tabi bir de %30 indirimi bekleyecek. Ama sıfırdan toplanan sistemler için dediğin doğru. 200 liralık SSD yerine 200 lira daha pahalı bir ekran kartı alınabilir. Mesela GTX 760 yerine 770 alınır daha iyi olur. Ama sonradan da alınsa SSD mutlaka gerekli. Siz sadece oyunların loading süresinin kısalmasını baz alıyorsunuz ama SSD genel anlamda sistem performansını artırır. Sadece oyun açısından düşünmemek lazım.

İyice kafam karıştı tamam ekran kartçılar siz kazandınız ekran kartımıda degiştiriyorum şimdi kısa ve öz bana 700 tl civarı ekran kartı söyleyin alayım ondan sonra gelip ssd için tekrar konu açayım.

albaywolf gtx 770 ile 760 arasında çok fark varmı çünkü gtx760 daha hesaplı.

Evet var. Hem GTX 770 daha iyi bir kart, hem de 760 için elindeki kartı satmakla uğraşacağına değmez. Yukarıda da söylemiştim ben SSD'den yanayım.

Ekran kartını sık sık alırsın ama ssdyi bir kere alırsın yıllarca kullanırsın. Minumum 120GB ssd al borca harca girme. Eğer ssd kullanmış isen bu mesajımı dikkate alma şayet kullanmamış isen ne kaçırdığını bilemezsin. En küçük world dosyasının açılışı bile o kadar kısalıyor ki vay be diyorsun... Al ucuz yollu şöyle bir SSD keyfine bak paran cebinde kalsın.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı