Fx 6300 stock fan ile O.C yapmalı mıyım?

lerumma

Kilopat
Makaleler
5
Daha fazla  
Fotoğrafta görebileceğiniz üzere boştayken işlemcim 13-20 derece bazende 7 dereceye düştüğünü görüyorum. Anakartım ise Gigabyte 970A-G46 ve O.C. Genie II mevcut. Ttomatik overclock ve ilk defa overclock yapacağım için nasıl yapacağımıda bilmiyorum :D O.C dan önce söylemek istediğim şey stock fanla idare edebilir mi yoksa yeni bir soğutucu almam lazım mı?

oc.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Değerler yanlış! 2. attığınız resimde işlemci boşta 52 derecede çalışıyor.
Ancak CoreTemp'e baktığında 40 derece gösterdiğini görüyoruz.

1. resme baktığımızda 17 derece sıcaklık gösteriyor, imkanı yok, olamaz öyle bir şey.
1. resimde maxsimum 36 dereec gösteriyor CoreTemp, yanlış. 36'dan aşağı bile inmemiştir o işlemci.

Eğer yanlış bir bilgi verebileceğime inanıyorsan elbette farklı arkadaşlardan da yardım talep edebilirsin.

Yanlış bilgi vereceğinize inanmıyorum. Deneyiminiz var bu konularda. Fakat 52 dereceden hiç oynamıyor sürekli 52 oyuna girsemde 52 bence o başka birşey olmalı.

CoreTemp'in değerlerinin yanlış olduğu noktasında bir kuşkun olmasın.
AIDA64 önerdim ancak onda da sürekli 52 derece alıyormuşsun.

O zaman anakart üreticinin yazılımlarına yöneliyoruz.
EasyTune 6 programıyla test eder misin?
HW Monitor sekemsinden sıcaklık değerlerine ulaşabiliyor olman gerekiyor.

gigabyte11280475820.jpg

Stock fan görüntü olsun diye var sanki artık. Acayipte ses çıkarıyor diye şikayetçi olanlar var. Unutmamalıki O.C. yapacaksanız uygun fiyatlı bir fan şart gibi bir şey.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı