FX 6300 ve GTX 1070 sistem anlık takılma sorunu

görkemsp

Kilopat
Katılım
23 Mayıs 2017
Mesajlar
645
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Oyunda anlık takılmalar yaşıyorum. Yeni GTX 1070 aldım Msi fakat oyunda sn takılmalar oluyor. GPU kullanımı bir anda düşüp yükseliyor. Sorun neden kaynaklanıyor? Oyunda bi anda beyaz ekran geliyor sonra kendine geliyor bazen anlık bazı yerlerde sn takılmalar göze çarpıyor. Canımı sıkıyor sıkıntı darboğaz mı yoksa ekran kartında mıdır? Yoksa nedeni nedir?

  • FX 6300
  • RAM 8 GB
  • GTX Msi Gamnig X 1070
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcin o ekran kartı için yetersiz. Darboğaz mutlaka olacaktır. Orta seviye bir ekran kartı ile kendi sistemini test edip sorunun devam edip etmediğine bakıp bu şekilde fikir sahibi olabilirsin. Saygılar.
 
Sisteminde depolama icin ne kullaniyosun yani oyunlarin bir ssd'de mi yuklu yoksa bir hdd'de mi ?

Eger uyduruk bi hdd'nin icindeyse oyun oynarken tam dedigin gibi arada anlik olarak ekranin donabilir.
O islemci o karta darbogaz mutlaka yapıyordur bu arada core i5 7500 yada ryzen 1500x tavsiye ederim o kart icin ama anlattigin seyin sebebi kotu bir harddisk de olabilir.
 
Son düzenleme:
Şu an o karttan 1050ti gibi bir performans alırsınız. Oyun içi CPU GPU kullanımı sıcaklık değerlerini paylaşırsanız iyi olur. Anakartınız nedir?
 
Eski ekrankartım sapphire radeon hd7850 kullanıyordum. Fakat onda kasıyordu. Aşırı derce değil ama kasıyordu. Bu Yeni ekrankartım nvidia gtx1070'de sadece takılmalar oluyor ara ara. Peki işlemciyi değişirsem bu sıkıntı kalkarmı ortadan hdd kullanıyorum. Peki darboğaz yaptığını nasıl anlarım? Bu islemci tavsiye edersiniz?
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı