FX 6300 ve RX 470 GTA 5 FPS sorunu

Kemal Mardal

Hectopat
Daha fazla  
Şu anda kullandığım mevcut FX6300 olan sistemime RX470 ekran kartı aldım. Fakat GTA 5 oynarken FPS hep 30-35 arası hatta bazen 25'e kadar düşebiliyor. Ama problem şu ultra ayarda yapsam 30-35 FPS lowda oynasamda 30-35 FPS arası nerdeyse hiç fark yok. Bu neyden kaynaklanabilir? Örneğin Battlefield 4 oynarken ultra ayarda FPS 60-70 arasıyken ayarları düşürünce FPS artışı belirgin şekilde oluyor. Sorun hakkında çözümlerinizi bekliyorum.

Tam sistem özelliklerim: FX6300 - RX470 4GB - 8+4GB RAM (Nedense her zaman kullanılabilir 7.95GB diyor.)

Hocam ne kadar istemesemde darboğaz gibi görünüyor, MSI Afterburner ile oyun için sıcaklık CPU, GPU yani kısaca kullanım değerlerini paylaşabilir misiniz ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Umarım belli oluyordur.

12.jpg

Konuya kafadan darboğaz diye girdim. Ancak GPU kullanımınız %99 gibi görünüyor tam anlaşılmıyor. Eğer %99 değilse darboğaz.

Monitörünüzün doğal çözünürlüğü 1600x900 mü? Değilse oyunun çözünürlüğünü olabileceği en yüksek seviyeye çıkarın. Ayrıca CPU kullanımını görmemiz için MSI Afterburner içinden yapmış olduğunuz "CPU1 usage" ayarını "CPU usage" ile değiştirin.

upload_2017-4-18_15-22-46.png

Ayrıca sorun sadece GTA V'te mi?

Sürekli değişiyor GPU kullanımı.

Konuya kafadan darboğaz diye girdim. Ancak GPU kullanımınız %99 gibi görünüyor tam anlaşılmıyor. Eğer %99 değilse darboğaz.

Monitörünüzün doğal çözünürlüğü 1600x900 mü? Değilse oyunun çözünürlüğünü olabileceği en yüksek seviyeye çıkarın. Ayrıca CPU kullanımını görmemiz için MSI Afterburner içinden yapmış olduğunuz "CPU1 usage" ayarını "CPU usage" ile değiştirin.

Eki Görüntüle 227567

Ayrıca sorun sadece GTA V'te mi?

Valla birde battlefield 4 var. Ondan hemen hemen sabit 60-70 arası.

Dosya Ekleri

• 11.jpg
    11.jpg
    235,2 KB · Görüntüleme: 134
Bu sebeple işlemci kullanımınızın kısıtlanıyor olması yüksek bir ihtimal. Aynı sorunu ben de yaşıyordum. Üstelik 750 Ti ile. Daha sonra harici bir soğutucu aldım ve hem işlemci hem de ekran kartı performansım yükseldi. Harici bir soğutucu alarak bir miktar çözüm sağlayabilirsiniz.

Örneğin benimki: İnceleme: CM Hyper 212 Evo

Hocam sorununuz tam anlamıyla darboğaz. Size tavsiyem ayarları en sona çekin advance ayarları dahil. Hocam başka bir çözüm olarak en iyisi ya ekran kartını iade edebiliyorsanız iade edip daha düşük bir model alın (örn. GTX 1050). Yada mevcut işlemcinizi satıp yeni yüksek bir model alın. Keşke almadan önce konu açsaydınız.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı