FX 6300 ve RX 470 GTA 5 FPS sorunu

Kemal Mardal

Hectopat
Katılım
5 Nisan 2017
Mesajlar
27
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Şu anda kullandığım mevcut FX6300 olan sistemime RX470 ekran kartı aldım. Fakat GTA 5 oynarken FPS hep 30-35 arası hatta bazen 25'e kadar düşebiliyor. Ama problem şu ultra ayarda yapsam 30-35 FPS lowda oynasamda 30-35 FPS arası nerdeyse hiç fark yok. Bu neyden kaynaklanabilir? Örneğin Battlefield 4 oynarken ultra ayarda FPS 60-70 arasıyken ayarları düşürünce FPS artışı belirgin şekilde oluyor. Sorun hakkında çözümlerinizi bekliyorum.

Tam sistem özelliklerim: FX6300 - RX470 4GB - 8+4GB RAM (Nedense her zaman kullanılabilir 7.95GB diyor.)
 
Aslında ileri dönük bir ekran kartı almak istediğim için bunu aldım darboğazın bu kadar sıkıntı olacağını tahmin etmemiştim. Ayrıca ayarları neden en sona çekeyim onu pek anlamadım :) Ayrıca konu açtım sordum insanlara çok bi sıkıntı yaşamazsın dediler ondan bunu tercih ettim.
 
Neden yanlış bilgilendiriyorsunuz ki? Hem de double! Öncelikle internetteki diğer kullanıcıların iyi soğutma sistemleriyle sizden çok daha iyi sonuçlar elde ettiğini görüyoruz. İkincisi ise ekran kartından alınabilecek maksimum performans alınır zaten. İşlemci yükünü azaltmadıkça grafikleri yükseltmek size fazladan performans sağlamaz!

Gördüğünüz gibi GTA V'te bile gayet iyi sonuç elde edilmiş:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Tamam bu kadar kızma ya :D Akif kardeşim zaten askere gideceğim beni 15 gün idare etsin yeter. Dönüşte duruma göre ryzen falan alırım. Zaten ekran kartı HD6790 vardı gpu arızası olduğundan dolayı değişiklik yaptım. Almışken sağlam bişey alayım dedim. Şuanda mevcut durumda bana önerebileceğin birşey var mı yoksa yapacak bişey yok mu? Zaten vga monitörde oynuyorum ultradan high aldım zerre fark etmedi.
 
Genel olarak çoğu soğutucu uyumlu oluyor. Bazılarında ise harici bir AM4 kiti alarak takabiliyorsunuz. Uyumlu bir soğutucu listesi buldum sanıyorum. Yanında ok olanlar harici bir aparat yardımıyla kullanabilecekleriniz, mavi olanlar ise zaten uyumlu olanlar.

Ekran+Alıntısı.PNG
 
Ekran kartına neden yükleneyim pek bilgim yok herkes öyle diyor ama sebebini bilmiyorum:)
Ekran kartına yüklenirken ayarları ultra yaparsan ekran kartın daha yavaş çalışacak daha yavaş veri işleyecek buda işlemcinin işlem süresine yaklaşacağından darboğaz azalacaktır.
Örneğin, işlemciniz saniyede 100 işlem yapabiliyor, ekran kartınızda 1024x728 ayarlarda 200 işlem yapıyor. Ekran kartınız işlediği verileri işlemciye gönderir işlemci saniyede 100 işlem yapabildiği için ekran kartının gönderdiği İşleri 2 saniyede gerçekleştirir Bu da size saniyelik donmalar yaşatır. Eğer siz ayarları Ultra ayarlara 1920x1080 FHD'ye çekerseniz yani ekran kartına yüklenirseniz, ekran kartınızın işleme süresi grafikler arttığından saniyede 120 kareye düşer işlemciniz zaten 100 kare işleyebiliyordu bu sayede donma kasma olayları azalacaktır.
İnşallah doğru anlatabilmişimdir [emoji16]. (Sayılar örnektir)
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı