FX 6350 Sistem Donma Sorunu

Madox

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Öncelikle herkese iyi geceler, konuyu doğru yere açtım mı bilmiyorum özür dilerim, son 1 haftadır bilgisayarımda sık sık donmalar yaşanıyor, kasmayan oyun kasmaya başlamıştı. GTA 5'i Haziran ayından beri oynuyorum hiçbir sıkıntı yaşamamıştım, 2 ay aradan sonra hafta sonu tekrar yükledim oyuna girdiğimde 5 dakika oynadıktan sonra oyunda acayip takılmalar başlıyor fps düşüşleri yaşanıyordu disk %100 oluyor, pc donuyor ram kullanımı ise %90'ı buluyordu bunun RAM'dan kaynaklandığını düşünüyorum tahminim bu yönde RAM çalışma hızına baktığımda 660Mhz gösteriyor fakat benim RAM'in Mhz'i 1333Mhz sizce bundan mı kaynaklıyor? RAM Mhz hızını nasıl yükseltebilirim ? Ya da başka bir hata olabilir mi? W10 ve Win8'de de denedim takılma devam ediyor bu takılmanın sebebi ne olabilir? Yardımlarınızı bekliyorum.

Siteye resim eklemeyi beceremedim uzantıyı kabul etmedi.

BIOS'un resmi;

1vQVmB.jpg

Sistemim:

Anakart : MSI 970 GAMING

İşlemci: AMD FX 6350

Bellek: 4 GB DDR3

Ekran Kartı : ASUS R7 265

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunum orijinal,sistem taramasında harddisk'de sıkıntı yok 4 GB Ram Gta 5 için yetersiz midir takılmalar bundan dolayımıdır ? Ayrıca RAM çalışma frekansını nasıl arttırabilirim ?

Oyunum orijinal,sistem taramasında harddisk'de sıkıntı yok 4 GB Ram Gta 5 için yetersiz midir takılmalar bundan dolayımıdır ? Ayrıca RAM çalışma frekansını nasıl arttırabilirim ?
Bana göre yeterli değil. Mesela ben oynuyorum fakat 6 gb ram var. Yoksa donar en az bence 6 gb.
Ve sen frekansı arttıramazsın. O donanımsal birşeydir.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı