FX 8120 1.40 GHz'yi geçmiyor

xferss

Picopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
crucial 480 gb ssd
Ekran kartı
r7 200 series
Anakart
MSİ 970 GAMİNG
İşlemci
AMD FX 8120 3.1 GHZ
Dostlar selam benim işlemcim AMD FX 8120 3.1 GHz anakartım MSI 970 Gaming CPU kullanımı stres testinde bile %45 kullanımı geçmiyor. CPU frekansı da normal hızı 3.1 iken 1.4'ün üstüne çıkmıyor. Ne yaparsam yapayım olmuyor boştayken de aynı yük altındayken de. Aynı güç planı bir şeye yaramadı BIOS'u eski haline getirdim olmadı güncelledim gene olmadı ne olur yardım edin kafayı yemek üzereyim.

Dostlar selam benim işlemcim AMD FX 8120 3.1 GHz anakartım MSI 970 Gaming CPU kullanımı stres testinde bile %45 kullanımı geçmiyor. CPU frekansı da normal hızı 3.1 iken 1.4'ün üstüne çıkmıyor. Ne yaparsam yapayım olmuyor boştayken de aynı yük altındayken de. Aynı güç planı bir şeye yaramadı BIOS'u eski haline getirdim olmadı güncelledim gene olmadı ne olur yardım edin kafayı yemek üzereyim.

Sıcaklık değerine bakın ayrıca Windows performans ayarları ile oynadınızmı işlemci kullanım değeri gibi bir ayar var eğer onu 45 olarak ayarladıysanız hiçbir türlü geçmez kullanımı.

performans ayarı en düşük ve en yüksek %100de ayarlı sıcaklık değeride en yüksek 43 en düşük 34 derece
Kardeş bios da bi ayarları kurcala
Bir sıkıntı alıp anakart kendini korumaya alıp voltaj düşürmüş olabilir.
biostan çok anlamadıgım için bozarım diye korkuyorum ondan dolayı sizlere soruyorum ztn

Performans ayarı en düşük ve en yüksek %100'de ayarlı sıcaklık değeride en yüksek 43 en düşük 34 derece.

En yüksek 43 çok düşük geldi başka bir sıkıntı var başka anakartta deneme imkanınız var ise deneyin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

CPU ratio değerine bir bakar mısın?

En yüksek 43 çok düşük geldi başka bir sıkıntı var başka anakartta deneme imkanınız var ise deneyin.
malesef deneme imkanım yok ne yapacagımıda bilmiyorum
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

auto yaziyor

bu şekilde

Dosya Ekleri

• IMG_20220131_000119_032.jpg
    IMG_20220131_000119_032.jpg
    207,2 KB · Görüntüleme: 46

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı