FX 8150 sistem PSU patlatıyor

Expecto

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, elimiz de ASUS M5A97 r2.0 üzerinde FX 8150 işlemcili bir sistem var. Bu sistem de normalde 4 GB RAM ve GT 9400 ekran kartı var idi. RAM 2x8 olacak şekilde 16 GB'a çıkarıldı, ekran kartı da HD 6570 ile değiştirildi. Sistem gayet normal bir şekilde start aldıktan yaklaşık 5 dk sonra PSU patladı. (Cooler Master RS-600). PSU yine 600W Thermaltake marka bir ürünle değiştirildi ancak yine 5 dakika sonra patladı, sorunu bulamıyoruz. Konu hakkında bilgi sahibi arkadaşların yardımlarını bekliyoruz. Şimdiden teşekkür ederim.

Evimiz 20 yıllık asıl kullandığım bilgisayarda böyle bir problemim olmadı, dediğim gibi sistem de donanım değişikliklerinin öncesinde bu tür bir sorun yoktu.
Daha önce böyle bir sorun yoktu diyorsunuz. O zaman işlemci ve anakart değişmedi, sadece RAM ve ekran kartı değişti. Bunlarda sorun olabilir ama neden PSU patlatsınlar onu çözemedim, ilginç bir sorun.

Önerebileceğim tek çözüm; Kaliteli bir priz kullanmak (mümkünse akım korumalı), PSU güç kablosunu sağlamca oturtturmak, mümkünse 80+ bir PSU kullanmak. Sistemin parçalarını teker teker başka sistemlerde denemek.

Daha önce böyle bir sorun yoktu diyorsunuz. O zaman işlemci ve anakart değişmedi, sadece RAM ve ekran kartı değişti. Bunlarda sorun olabilir ama neden PSU patlatsınlar onu çözemedim, ilginç bir sorun.

Önerebileceğim tek çözüm; Kaliteli bir priz kullanmak (mümkünse akım korumalı), PSU güç kablosunu sağlamca oturtturmak, mümkünse 80+ bir PSU kullanmak. Sistemin parçalarını teker teker başka sistemlerde denemek.
Akım korumla priz kullanıyorum, PSU'ların ikisi de 80+, güç kablosunun da aynı sorunu iki kez yaşatacağını düşünmüyorum. Özellikle de sistem bir müddet stabil bir şekilde çalışıyorken.. Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı