FX 8150 Sistemin Düşük RAM Kullanım Hatası

Yer
İzmir
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarımda Dual-Boot işletim sistemi kullanmaktayım. Bunlardan biri Linux Mint, diğeri ise Windows 10. Windows'a geçince 5.96 GB civarında kullanılabilir bellek olduğunu söylüyor fakat Linux'a geçince 3.8 GB kullanılabilir bellek olduğu söylenmekte fakat 8 GB RAM'e sahibim. İnternetten araştırdığım kadarıyla Memory Mapping özelliğini etkinsizleştirmemiz gerekiyormuş fakat bir işe yaramadı doğrusu. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Sistem Özellikleri:​

• Asus M5A97 Evo R2.0 Anakart
  • Corsair Vengeance DDR3 4 GB RAM x2
  • AMD FX-8150 3.6 GHz işlemci
  • Asus GeForce GTX 560 Ti ekran kartı
  • Cooler Master GX 750W Bronze güç kaynağı
  • Seagate 1 TB HDD

RAM'leri çıkarıp takın. Büyük ihtimalle 2 işletim sistemi kullandığınızdandır. Temiz kurulumla Windows 10'a geçersen sorunun çözülecektir.
Windows 10 Home işletim sistemini tek başına kullanırken de aynı hatayı alıyordum. Format atarak Windows 10 Pro yükledim fakat sonuçta bir değişme olmadı. Ardından tekrardan format atarak Windows 10 Pro kurdum fakat aynı hatayı almaya devam ettim ve Ubuntu'yu Windows'un yanına kurduğumda da aynı hatayı aldım. Tekrardan Ubuntu kurdum ve en sonunda aynı hatayı tekrardan alınca Linux Mint kurdum fakat yine aynı hatayı yaşamaktayım. RAM'leri çıkarıp taktım, kuru bir bezle temizledim fakat hala bir değişme yok. Windows'un özellikler kısmından bakınca 8,00 GB bellek miktarı olarak gözükmekte fakat kullanılabilir miktarın bu kadar az olması ve de farklı işletim sistemlerinde farklı miktarlar vermesi oldukça garibime gitti. İş sebebiyle Linux kullanmam gerekmekte bu sebeple kaldırma gibi bir imkanım yok.

Windows 10 Home işletim sistemini tek başına kullanırken de aynı hatayı alıyordum. Format atarak Windows 10 Pro yükledim fakat sonuçta bir değişme olmadı. Ardından tekrardan format atarak Windows 10 Pro kurdum fakat aynı hatayı almaya devam ettim ve Ubuntu'yu Windows'un yanına kurduğumda da aynı hatayı aldım. Tekrardan Ubuntu kurdum ve en sonunda aynı hatayı tekrardan alınca Linux Mint kurdum fakat yine aynı hatayı yaşamaktayım. RAM'leri çıkarıp taktım, kuru bir bezle temizledim fakat hala bir değişme yok. Windows'un özellikler kısmından bakınca 8,00 GB bellek miktarı olarak gözükmekte fakat kullanılabilir miktarın bu kadar az olması ve de farklı işletim sistemlerinde farklı miktarlar vermesi oldukça garibime gitti. İş sebebiyle Linux kullanmam gerekmekte bu sebeple kaldırma gibi bir imkanım yok.
RAM'leri tek tek dene. Birini çıkar kullanılabilir miktara bak. Sonra diğeri içinde yap.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı