FX 8150 ve GTX 970 sistem performans sorunu

KratosR

Hectopat
Yer
Malatya
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Sistemim yüksek olmasına rağmen 30-40 dk oyun oynuyorum kasıyor PC. Her şeyi yaptim sonuç yine aynı. Ne yapmam lazım? Yardımlarınızı bekliyorum.
  • AMD FX 8150
  • Asus Strix GTX 970
  • 16 GB RAM
  • 128 GB SSD + 3 TB HDD
  • 650 Watt Corsair PSU
  • Thermalrek Water 3.0 sıvı soğutma.
Ekran kartının tüm sürücülerini guncelledim. Kasa içi ve tüm donanım parçalarını temizledim. PC'de virüs temizledim. Format attım kaç sefer sonuç aynı. Bir anda 30-40 dk sonra FPS düşüyor oyun kasıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Valla sorununuz ilginç geldi bana. Ben imzamda olan işlemci ile GTX1060 kullandım 1 sene kadar. Hatta hız aşırtma yaparak kullandım. Hiç böyle bir sorun yaşamadım. (Benimde anakartım 970 chipsetli MSI marka) Taki kuzey köprüsü ısınma sorunu yaşayana kadar. Kuzey köprüsü sıcaklığına bir bakarmısınız. Bu chipsetlerde kuzey köprüsü biraz fazla ısınıyor. Onun soğutucusunu temizleyip termal macun yenilemesi yapın. Anakartta aşırı ısınınca performansı aşırı düşürebiliyor. Birde biostan varsayılan ayarlara getirin sistemi baştan. Eğer kuzey köprünüz ısınmadığı halde performans düşüyorsa gerçekten ilginç.

Kuzey güney köprüleri elimi üzrine 3 sn dokunduramiyleum çok sıcak ve çoklu çekirdek stress testinde şu şekil

Güç kaynağınız sorun yaratıyor olabilir hocam. 650W yeterli gözüküyor fakat yine de 850W civarında bir şeye bakın derim yük altında nasıl bir verim alınacağı belli olmuyor çünkü. Misal bendeki 650W PSU yalnızca çalıştırıyor sistemi. Oyuna girince ilk dakikalarda akıcı fakat sonrasında donmalar meydana geliyor.

Kuzey güney köprüleri elimi üzrine 3 sn dokunduramiyleum çok sıcak ve çoklu çekirdek stress testinde şu şekil
Mesaj otomatik birleştirildi:

10dk sonra fps düşüyor evet

10dk sonra fps düşüyor evet

İşlemci için stres testi yapın.
cpu-z multi thread:672 düşüyor.

Son düzenleme:
Hayır güç kaynağı ile alakalı değil kesinlikle. Aynı sorunu yaşadım. Soğutucu büyüterek sorunu çözdüm. Harici kuzey köprüsü soğutucusu alın. Aynı sorunu yaşadım ve bu şekil çözdüm. Güç kaynağı sorunu da yaşadım daha önce ancak; bu sorun kendini, fps düşüşü ile değil, ekran kapanıp açılması yada sistemin kendini restart yapması ile gösterir. Sizin sorununuz işlemci sıcaklığı ve ekran kartı sıcaklığı normal olduğuna göre. Kesinlikle benimle aynı sorun. Kuzey köprüsü aşırı ısınıyor.

O sistemi 500W bile rahat rahat besler. 650W ise şaha kaldırır. Ama emin olmak için birinden ödünç alıp deneyin isterseniz. Sorun kesinlikle devam edecektir. Eğer kasa içinde fan yeri varsa fan takın ve kesinlikle kuzey köprüsü termal macunu yenileyin derim ben.

Kuzey köprüsü aşırı ısınıyor şuan kasa söktüm kuzey köprüsü sökmeye çalışıyorum iletişim numaranız var mi Whatsap üzerinden görüşebilir miyiz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…