FX 8150 ve GTX 970 sistem performans sorunu

KratosR

Hectopat
Yer
Malatya
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Sistemim yüksek olmasına rağmen 30-40 dk oyun oynuyorum kasıyor PC. Her şeyi yaptim sonuç yine aynı. Ne yapmam lazım? Yardımlarınızı bekliyorum.
  • AMD FX 8150
  • Asus Strix GTX 970
  • 16 GB RAM
  • 128 GB SSD + 3 TB HDD
  • 650 Watt Corsair PSU
  • Thermalrek Water 3.0 sıvı soğutma.
Ekran kartının tüm sürücülerini guncelledim. Kasa içi ve tüm donanım parçalarını temizledim. PC'de virüs temizledim. Format attım kaç sefer sonuç aynı. Bir anda 30-40 dk sonra FPS düşüyor oyun kasıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Stres testine soktunmu işlemciyi CPUZ ile peki. En üstteki işlemci sıcaklığı, alttaki kuzey köprüsü, en alttaki güney köprüsü.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Güney köprün fazla sıcak bence.
sıcaklık dereceleri normal bence araştırdığım sonuçlarda normal görünüyor şuan cpuz ile stress testi yaptım sonuçlar.

Stres testine soktunmu işlemciyi CPUZ ile peki. En üstteki işlemci sıcaklığı, alttaki kuzey köprüsü, en alttaki güney köprüsü.

Güney köprün fazla sıcak bence.
Sonuçlar paylaştım bakarmısın.

Dosya Ekleri

• 9fa36a85-183b-4f40-94db-68417677845f.jpg
    9fa36a85-183b-4f40-94db-68417677845f.jpg
    268,7 KB · Görüntüleme: 93
  • 1e4fefe0-6db4-467f-90fb-b6d7bbedf71f.jpg
    1e4fefe0-6db4-467f-90fb-b6d7bbedf71f.jpg
    448,1 KB · Görüntüleme: 126
Son düzenleme:
İşlemcin 1600 ün üzerine çıkması gerek multi core da. Bir sıkıntı var ama ben anlamadım. Sıcaklıklar normal. Aşırı bir sıcaklık yok göstergeler doğru ölçüyorsa. işlemci yada anakartta sıkıntı olabilir. Format yaptınmı yakın zamanda.
PIN0 işelmci sıcaklığı
PIN1 Kuzey köprüsü sıcaklığı
PIN2 Güney köprüsü sıcaklığı

İşlemcin 1600 ün üzerine çıkması gerek multi core da. Bir sıkıntı var ama ben anlamadım. Sıcaklıklar normal. Aşırı bir sıcaklık yok göstergeler doğru ölçüyorsa. işlemci yada anakartta sıkıntı olabilir. Format yaptınmı yakın zamanda.
PIN0 işelmci sıcaklığı
PIN1 Kuzey köprüsü sıcaklığı
PIN2 Güney köprüsü sıcaklığı
Format çok attım.Bir hafta önce yeni format attım windows 7.Çoklu çekirdek bende gözlemlediğim sonuç öyle çıkıyor.

Format çok attım.Bir hafta önce yeni format attım windows 7.Çoklu çekirdek bende gözlemlediğim sonuç öyle çıkıyor.
Çoklu çekirdek performansın Core2 duo işlemci gibi aynı. Çok daha yüksek çıkması gerek. Acaba işlemci yada anakartta fiziksel bir kusur mu var ? Sıcaklıklar gayet makul seviyede çünkü. Yeni bios taraması yaptın mı ? Belki yeni bios güncellemesi vardır anakartında. Onu bir kontrol et. Eğer bios son sürüm ise, jumperdan bios reseti yapıp dene.

'Furmark' testi 'GPU' testidir.

'Bios' menüsünden 'AMD Cool'n' Quiet' kapatınız
'Bios' menüsünden 'C1E' seçeneğini kapatınız.

'CPU Settings' veya 'CPU Advance Settings' kısmından bulabilirsiniz.

'Furmark' testi 'GPU' testidir.

'Bios' menüsünden 'AMD Cool'n' Quiet' kapatınız
'Bios' menüsünden 'C1E' seçeneğini kapatınız.

'CPU Settings' veya 'CPU Advance Settings' kısmından bulabilirsiniz.
Dediğiniz şekilde yaptım.

Çoklu çekirdek performansın Core2 duo işlemci gibi aynı. Çok daha yüksek çıkması gerek. Acaba işlemci yada anakartta fiziksel bir kusur mu var ? Sıcaklıklar gayet makul seviyede çünkü. Yeni bios taraması yaptın mı ? Belki yeni bios güncellemesi vardır anakartında. Onu bir kontrol et. Eğer bios son sürüm ise, jumperdan bios reseti yapıp dene.
Bios son sürüm jumperden reset nasil atacağım.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı