Sistemim yüksek olmasına rağmen 30-40 dk oyun oynuyorum kasıyor PC. Her şeyi yaptim sonuç yine aynı. Ne yapmam lazım? Yardımlarınızı bekliyorum.
AMD FX 8150
Asus Strix GTX 970
16 GB RAM
128 GB SSD + 3 TB HDD
650 Watt Corsair PSU
Thermalrek Water 3.0 sıvı soğutma.
Ekran kartının tüm sürücülerini guncelledim. Kasa içi ve tüm donanım parçalarını temizledim. PC'de virüs temizledim. Format attım kaç sefer sonuç aynı. Bir anda 30-40 dk sonra FPS düşüyor oyun kasıyor.
İşlemcin 1600 ün üzerine çıkması gerek multi core da. Bir sıkıntı var ama ben anlamadım. Sıcaklıklar normal. Aşırı bir sıcaklık yok göstergeler doğru ölçüyorsa. işlemci yada anakartta sıkıntı olabilir. Format yaptınmı yakın zamanda.
PIN0 işelmci sıcaklığı
PIN1 Kuzey köprüsü sıcaklığı
PIN2 Güney köprüsü sıcaklığı
İşlemcin 1600 ün üzerine çıkması gerek multi core da. Bir sıkıntı var ama ben anlamadım. Sıcaklıklar normal. Aşırı bir sıcaklık yok göstergeler doğru ölçüyorsa. işlemci yada anakartta sıkıntı olabilir. Format yaptınmı yakın zamanda.
PIN0 işelmci sıcaklığı
PIN1 Kuzey köprüsü sıcaklığı
PIN2 Güney köprüsü sıcaklığı
Çoklu çekirdek performansın Core2 duo işlemci gibi aynı. Çok daha yüksek çıkması gerek. Acaba işlemci yada anakartta fiziksel bir kusur mu var ? Sıcaklıklar gayet makul seviyede çünkü. Yeni bios taraması yaptın mı ? Belki yeni bios güncellemesi vardır anakartında. Onu bir kontrol et. Eğer bios son sürüm ise, jumperdan bios reseti yapıp dene.
Çoklu çekirdek performansın Core2 duo işlemci gibi aynı. Çok daha yüksek çıkması gerek. Acaba işlemci yada anakartta fiziksel bir kusur mu var ? Sıcaklıklar gayet makul seviyede çünkü. Yeni bios taraması yaptın mı ? Belki yeni bios güncellemesi vardır anakartında. Onu bir kontrol et. Eğer bios son sürüm ise, jumperdan bios reseti yapıp dene.