FX-8300 Overclock Değerleri

Caqri20

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Gözlük & Optik
x06r88.png

Öncelikle uzun uğraşlarım sonucunda stabiliteyi bir şekilde tutturmuş olup sizinde görüşlerinizi almak istedim.

Sistem:
FX-8300
16 GB DDR3 1600 Mhz RAM ( OC1866 ) 10-10-10-24-33 T1
Msi GTX 960 2 GB
ASUS M5A97R20
Cooler Master 500 Watt

Bu overclock için BIOS'tan atadığım değerleri paylaşmak istiyorum.

CPU load-line calibration = Disable
CPU voltage = 1.35000 V
CPU /NB Voltage = 1.20000 V
DRAMVoltage = 1.5500 V
HPC mode = Off

( Diğer güç tasarrufu etkenleri vs hepsi kapalı şekilde ayarlı herhangi bir sorun yok.)
Akasa Nero 3 CPU soğutucu kullanmaktayım. İşlemci full yükte 60 derece boşta 30-38 derecelerde geziyor.

CPU load-line calibration ayarını mecburen disable yaptım çünkü stabilite ancak o şekilde tuttu.
Bus ayarını 230'a çekmemin sebebi RAM'lere yaptığım OC'dan dolayı FSB :D RAM oranını en iyi şekilde ayarlamak içindi.
Yani 1:4 şekilde çalışmakta.

Fark ettiğim bir diğer husus ise 4.6 için voltajı 1.42500 V'a getirmem gerektiğini fark ettim aslında stabilde çalışıyor fakat işlemci sıcaklığında aşırı derecede bir artış söz konusu. Daha üstüne çıkamıyorum maalesef 4.5'de çakıldım. ( Voltajın yüksek görüldüğüne bakmayın load-line calibration disable olduğundan dolayı işlemciye verdiğimi voltajın bayağı bir altında voltaj gitmektedir.)

Bununla birlikte sizden tavsiye almak istediğim bir konu daha var. Şu sıralar bütçe el vermediği için yeni sisteme geçmem mümkün değil fakat sıvı soğutma ile işlemcimi daha yüksek saat hızlarına çıkartmak istiyorum. Sistemimi en az 2 yıl daha kullanırım, sizce sıvı soğutma almaya değer mi ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı