FX 8300 Render İçin Nasıl ?

Makaleler
3
Daha fazla  
Arkadaşlar Donanım Haber sitesinde biriyle tartıştım. Birisi FX 8300 sistem almış. Ben de keşke almasaydınız AM3+ öldü dedim. O da sen AM3+ öldü fikrini edindiğin teknoloji sitesine sor sana render işlerinde çekirdek sayısının önemini anlatsınlar dedi.

Dediği şey bu:
Güzel kardeşim sen bu AM3+ platformu öldü fikrini edindiğin teknoloji sitesine Render'da çekirdek sayısının önemini git sor. Üstü kapalı Asus reklamı yapmaktan vakit bulabilirlerse anlatsınlar sana. PC ile sadece oyun oynanmıyor, para da kolay kazanılmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı paraya Fx 8300 yerine i3 6100, fx 8350 yerine i5 6400 alınmalı. Amd yeni işlemci serisini çıkarana kadar amd almak bence iyi bir fikir değil. İ5'i geçtim i3 6100 (2 çekirdek 3.7GHz 3mb ön bellek) bile fx 8350 (8 çekirdek 4GHz16 mb ön bellek) ile render karşılaştırmasında aynı sonucu alabiliyor (programa göre sonuçlar değişir):
Screenshot_2016-02-13-14-39-01.png

Eğer oyun dersen çoğunda i3 önde:

Screenshot_2016-02-13-14-39-21.png

Screenshot_2016-02-13-14-39-29.png

Enerji sarfiyatı ve dolayısıyla ısınma problemi ve stock dışında daha pahalı soğutma sistemi ihtiyacına gelicek olursak:
Screenshot_2016-02-13-14-39-36.png

Yani arkadaş kusura bakmasın sen haklısın am3+ öldü. Am3+ almanın haklı bir sebebi olmadığına inanıyorum. Somut deliller ve kullanıcı izlenimi yerine kağıt üstündeki çekirdek sayısı, çekirdek hızı, ön bellek miktarı gibi şeylere önem verilmesi ve bir ürünü satın alırken bunlara göre alınması ne yazık ki tüketiciyi yanıltabiliyor.

Ayrıca render'da en önemli şeylerden birisi de ram miktarı, teknolojisi ve frekansıdır. Skylake in desteklediği daha yeni ve gelişmiş teknoloji ddr4 daha yüksek frekans hızında çalışan ramler ile de intel daha avantajlı.

Render için kesinlikle intel.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı