FX-8300 sistem görüntü vermiyor

sonUstaYILD1Z!

Centipat
Katılım
25 Ocak 2020
Mesajlar
21
Şimdi arkadaşlar anakartım MSI 760GM-P21(FX). Ekran kartı GeForce 9600GT. Eski işlemcim Athlon X2 240(65W) idi. İşlemcimi FX8300 ile yükselttim. İslemciyi taktım açıldı, sistem hatası uyarısı geldi, yeniden başlattım. Tam girerken sistem kapandı. Diğer İşlemcimi taktım, FX taktım, görüntü gelmiyor. 300W PSU var. Hesaplamıştım, yeterli olur çıkmıştı. Şimdi yanan bir parça olmuş mudur? Eski işlemcim ile de görüntü alamıyorum. sadece VGA kablosu mu yanmıştır? Yeni PSU alamam gerekli mi? Ne yapmalıyım?
 
Katılım
8 Nisan 2020
Mesajlar
2.530
Makaleler
2
Çözümler
4
Yer
Bulunamadı...
kabloda herhangi bir sorun bulunmamaktadır. bu durumda yanan parça ekran kartı mı oluyor? fakat fanları filan dönüyor. anakart / psu özellikle de yeni almış olduğum işlemcinin yanma ihtimali nedir?
En son çare güç kaynağına bakalım bence. Tabii ki siz bilirsiniz bu konuda.

Sistem açılıyor, ancak görüntü gelmiyor mu? Nosignal uyarısı mı veriyor?
 
KS
sonUstaYILD1Z!

sonUstaYILD1Z!

Centipat
Katılım
25 Ocak 2020
Mesajlar
21
Hesaplama sitelerini hiç kullanmadım. Sisteminizin bütün bileşenleri nedir?
Şimdi 4gb 1333hz ram bellek nivida 9600gt 512mb ekran kartı. işlemci anakart yazmıştım. bir de işlemciye ait stok fanım bulunuyor. bide klavye mause monitor var :) 300w psu var ama eski baya.
En son çare güç kaynağına bakalım bence. Tabii ki siz bilirsiniz bu konuda.

Sistem açılıyor, ancak görüntü gelmiyor mu? Nosignal uyarısı mı veriyor?
yani sinyal yok. sistem açılıyor evet. güç filan gidiyor ışıkları da yanıyor psu yansa acilmazdı bence
Pinleri yamultmuş olabilirsiniz. Cımbızla düzeltin.
yamulma yok. 2 işlemcide de sisteme görüntü gelmiyor :(
Şimdi birkaç saate bilgisayarcıya gideceğim. yeni bir ekran kartı takarak eski işlemcimi deneyeceğim. eğer çalışıyorsa sadece ekran kartım yanmış demektir. zaten biraz sorunluydu, heralde tam gitti. eğer görüntü gelmezse anakart veya harddisk gg demektir. bir ton masraf. sonra yeni psu ve yeni ekran kartı ile FX işlemcimi test edeceğim. satın almış olduğum kullanıcı 350w güç kaynağı ile sorunsuz kullanıyor olduğunu belirtti. 400/450 w takıp test edeyim. baya masraf olacak gıbı..
Şimdi benim sistemim 300w da çalışmıyor mu çalışıyor mu? boşa psu değiştirmek istemiyorum açıkçası
 
Son düzenleme:
Yukarı