Fx 8300 vs i3 4160

Anlaşılan burayı intelciler basmış. 8300 ve i3 işlemci rakip bile olamazlar ki iyi bi ekran kartıyla ve amd fx 8300 le tüm oyunları yüksek Fpsde oynarsın ama i3 4160 la iyi bir ekran kartı olmasına rağmen işlemci boğulur üst düzey oyunlar kasar bende amd fx 6300 var çok Memnunum ekran kartım'da hd 7950 bf4 oyununu ful very high da yüksek fpsde hiç kasmadan oynamıştım 4 ay kadar önce kaç fpsde Oynadığımı hatırlamıyorum bf4 ama yüksekti.

İntelciler basmadı burayı. FX 6300 kullanıcısıyım. Oyun için anlık hızlı FPS gerekli ve İntel bu konuda iyi, daha hızlı işlem gücüne sahip.
Bugün her işlemci ile oyun oynanır, sorun 3 4 sene sonra ne olacağı.

Ha şunu da yazmadan geçmeyelim 5 6 sene sonra bunların hepsi hikaye olacak. Eski sisteme sahipler dışında kimse okumayacak bile.

Son düzenleme:
Bütçe yoksa Fx 8320'ye 450 tl verip birde üstüne 100 tl'ye soğutucu almaktansa baskı altında 84 watt çeken bir İ5 4460'a 508 tl vermek bence daha mantıklı hocam.
Bu kadar AMD'yi kötülemeyin, adamlar ne yaptıda bu kadar sinirlisiniz?:)
Not:İntelciyim ancak İ3 işlemci almaktansa kaveri apu veya fx işlemci alırım. Tercihim her zaman i5'ten yana i7 fuzuli.

Bende intelciyim fakat fx 8320 öyle i3 le kıyaslanacak bir işlemci değil (BENCE). Benim görüşüm şudur paran varsa gider i5 4690k alırsın yoksa fx 8320.

Hocam, yazdığım bütün mesajları en baştan okudum. Sinirli olduğumu nereden çıkardınız? :D Hadi bunu bir kenara bırakalım ve size neden Fx serisi önermediğimi açıklayayım sevgili hocam.
Günümüzde oyunların çoğu 2 ve 4 çekirdek işlemci kullanıyor. Hal böyle olunca çekirdek başına performans çok önemli oluyor. Call of Duty AW'yi ele alalım. Bu işemci 2 çekirdek kullanıyor oyunlarda ve Fx 9590 gibi bir işlemci İ3 3xxx gibi bir işlemciden geri kalıyor. World of Tanks malesef hala 1 çekirdek kullanıyor ve Fx seriri başarısızlığını yine burada gösteriyor. Oyunların çoğunda durum böyle. Amd yazılım ve transistör olarak İntele yetişemeyeceğinin farkında. Aradaki açığı çekirdek sayısını ve işlemci hızını arttırarak kapatmaya çalışıyor. Hal böyle oyunca ortaya Fx 9590 gibi tam yükte 220 watt güç tüketen ve çekirdek başına performansta i3 3xxx'ün bile gerisinde kalan işlemciler ortaya çıkıyor.
Ayrıca sadece bununlada kalmıyor sayın hocam. :) Amd Fx işlemciler ekran kartlarının Gpu_Load'ını yoruyor. Yani o ekran kartıyla 45 Fps alacağın oyunda 30 Fps ile oyunu oynayabiliyorsun. :)
Bu videoyu ayrıntılı bir şekilde dikkatlice izleyiniz. Not: Fx 8150 kullanıcısı olarak söylüyorum bunları hocam.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
%100 yük altında Fx 8350 ve İ5 4460 hemen hemen aynı zaten. Hal böyle olunca neden çekidek başına performansı daha az olan, ekran kartını yoran, daha fazla ısınıp elektrik çeken bir işlemciyi tercih edeyim ki hocam?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı