FX 8300 vs. i5 6400

Oyun için soruyosan 10 ila 5 FPS fark var i5-6400 önde ama eğer elinde varsa FX-8300 iyi bir soğutucu ile overclock yaparsan çok iyi performans alabilirsin buradaki arkadaşlar FX serisini çok kötülüyorlar ve eminim hiçbiri kullanmadı

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

FX serisini kötülediğimizi kim söyledi ? FX serisinin artık bu devirde kalmadığını belirttik ve bu doğru bir şey. 2021 yılındayız, FX'mi kaldı ?

Overclock ve soğutmayla uğraşacağına, i5 6400 alır; keyfine bakar.

FX serisi bir kere ddr4 bile değil performansı i5 6400 ile kapışıyor gibi görünse de eski teknoloji.
Performansı tam kapışıyor denemez. Oyundan oyuna 40 FPS fark yaratabiliyor i5 6400.

4.7 GHz frekans görmesi için sağlam bir anakart bulması gerekiyor MSI 990FX GD65 ya da GD80 bulması lazım. Gigabyte'da ise en az 990XA UD5 ve üstü UD3 o kadar da güçlü değil. Bunların fiyatları da antika değerinde olduğunu söylememe gerek yok herhalde o fiyatlara güzelinden B450 anakartlar satılıyor. GD80 bulan zaten elmas buldum diye sevinsin bulunması imkansız derecede zor. Hadi ark reaktörünü bulduk diyelim şimdi soğutucu alması gerekecek. 4 ısı borulu fanı ortalama olan "F/P" dediğimiz soğutucular yetmeyecektir cebinden en az 300-350 lira çıkacak. Silikon kalitesinin iyi olduğunu düşünerek bu fiyatı verdim yoksa cebinden 500 lira rahat çıkar. Yani kısacası astarı yüzünden pahalı olacaktır zaten bu tarz işlemcileri artık O.C. yapmak isteyenler alıyor. Normal kullanıcı için bu tarz işler çok saçma çünkü şu anda 11. nesille nasıl dalga geçiliyorsa FX serisi de alay konusu olmuştu. Kullanan var mı var tabii ki ben de kullandım 4.6 GHz'e kadar zorladım normal bir şekilde de kullanılabilir oynanan oyunlar rekabetçi tarzı oyunlarsa hâlâ kullanılabilir ama fiyatlar lükse kaçan türden meraklısına diye tabir edeceğimiz kitleye hitap ediyor. Konudaki soru no context bir şekilde sorulmuş nasıl bir platforma sahip, bütçesi ne, belli değil. Şu anda 1. nesil Ryzen bile alsa hem daha verimli hem de daha iyi performans vereceği aşikar. FX 8300 ya da 8350 hiç fark etmez 4.7 GHz yapmak için harcanan mazot (soğutucu, termik santral vs.) sizi 1500 liralık edebilir. Bu topa girilmeyip direkt Ryzen veya uygun bulunabiliyorsa Intel bir sistem yapılsa çok daha iyi olacaktır. R3 1200 bile alınsa kârdır.

Hocam az salla ya 40 FPS nedir ve FX 8300 İyi bir soğutucu ile 5.5 GHz'ye kadar gideri var ama i5 6400 tıkanır daha fazla gidemez
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Kendi attığınız videoyu izlemediniz galiba ? 40 FPS'e kadar fark çıkıyor.

5.5 GHz'ye çıkartmak için, çok iyi bir soğutucu gerekir. Soğutucuya para harcamaya ne gerek var ?

Boş hayallerde takılmayın, geleceğe dönük olun. Eski, eskide kaldı.

Ona bakarsanız, i5 10600K; O.C. ile i9 10900K'ya eşitlenebiliyor. Ne yapalım, i9 10900K almayalım mı o zaman ? Bu mantıkları bırakın.

Kendi attığınız videoyu izlemediniz galiba? 40 FPS'e kadar fark çıkıyor.

5.5 GHz'ye çıkartmak için, çok iyi bir soğutucu gerekir. Soğutucuya para harcamaya ne gerek var?

Ona bakarsanız, i5 10600K; O.C. İle i9 10900K'ya eşitlenebiliyor. Ne yapalım, i9 10900K almayalım mı o zaman? Bu mantıkları bırakın.

Hocam 40 FPS fark nerede gösterir misiniz kaçıncı dakika?

Kendi attığınız videoyu izlemediniz galiba ? 40 FPS'e kadar fark çıkıyor.

5.5 GHz'ye çıkartmak için, çok iyi bir soğutucu gerekir. Soğutucuya para harcamaya ne gerek var ?

Ona bakarsanız, i5 10600K; O.C. ile i9 10900K'ya eşitlenebiliyor. Ne yapalım, i9 10900K almayalım mı o zaman ? Bu mantıkları bırakın.

Hocam bi şey bildiğin yok hayatında kullanmamışsın bu işlemciyi sen bırak bu mantığı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bi şey bildiğin yok hayatında kullanmamışsın bu işlemciyi sen bırak bu mantığı
Siz kullandınız mı acaba? Bu işlemciyi 5.5 yapmak o kadar kolay mı yani? 4.6 yapana kadar canım çıktı benim o işlemciyi. 5.5 yapması için şöyle bir platform lazım;
GD 80 direkt yok bu anakartı da bulmak aşırı zor anca bunu bulabildim içindeki işlemciyi FX 8300 diye düşünelim. 5.5 yapabilmesi için de en az 500 liralık soğutucu alması gerekiyor 2500 liraya kadar çıktı. 5.5 yapabilmek için tercihine göre R7 2700/2700X ya da R5 3600 alabilecek fiyatlara çıkmış olduk.
Hadi tekli satışta uğraştık diyelim kargosunu yol parasını da geçtim satıcı yan komşusuymuş direkt elden aldı 800 liraya (ilan tarihine bile bakmıyorum şu anda o kadar iyimser davranıyorum). 800 liraya B450 Tomahawk MAX alınabiliyor. Şu anda ikinci elde bakılsa sıfırları direkt 950 lira az kullanılmışlar ise 770 800 liradan satılıyor. Çekirdekleri daha hızlı çalıştırmak yerine çekirdek başına daha fazla transistör sokulabilmiş işlemcilere yönelsek daha iyi değil mi? 32 nm işlemciden bahsediyoruz. R5 3600 alsa kafadan 4 kat verimli bir işlemci alacak emin ol.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı