FX 8320 Çok Isınıyor

*musab*70

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar; FX 8320 kullanıyorum. Bilgisayarı ilk aldığımda stok fanı hiç taktırmadım. Onun yerine şu soğutucuyu aldım:
Cooler Master Hyper Tx3 Evo Lga775/1155/1156/1366 & Am2/Am2+Am3/Am3+/Fm1 İşlemçi Soğutucu - Vatan Bilgisayar

Çoğu oyunda ısınma sorunu yaşıyorum. Örneğin Bf4, Watch Dogs, Cod ghosts vs. Sıcaklık 65 dereceye çıkınca bilgisayar uyarı eriyor oynamaya devam edersem otomatik kapanıyor. İşlemciyi ben takmadım nasıl takıldığını bilmiyorum. Vatan'dan aldım orada taktılar . Macunu sürdüler. Isınınca tekrar götürdüm. Adam baktı işlemci'de de soğutucuda da sorun yok dedi.
Yarın stok fanı taktıracağım onda da ısınıyor mu diyerek.
Soğutucu için yazan Vatan'da ki yorumları okudum herkes memnun. Acaba nerede hata var yardımlarınızı bekliyorum?

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk önce Windows 8.1 Pro 64 bit kur. Sonra driverlarının hepsini güncelle. En sonundada Biosunu güncelle. ASUS EZ Flash 2 ile BIOS Güncelleme | Technopat Sosyal
Bunun ısınma ile ne gibi bir alakası var? Sırf mesaj atmış olmak için yazmayın şunları.
Soğutucuyu kaldırıp altında termal macun varmı kontrol et, Aida64 programını kullanıyorsun sanırım, buradan da işlemci fanın kaç devir ile döndüğüne bakıp buraya yazarmısın.

Sırf mesaj atmak için mi ? Bios güncellemesi birçok ısınma sorununa deva oluyor. Sende geliyorsun buraya ''Sırf mesaj atmış olmak için yazmayın şunları'' diyorsun. Senin derdin nedir?

Sırf mesaj atmak için mi ? Bios güncellemesi birçok ısınma sorununa deva oluyor. Sende geliyorsun buraya ''Sırf mesaj atmış olmak için yazmayın şunları'' diyorsun. Senin derdin nedir?
Isınma sorunu ya soğutulamamadan yada fazla güç akımından kaynaklanır, Bios güncelleyince sistem daha mı az voltaj veriyor işlemciye?

CM Hyper TX3 Fx 8320 için üst düzey bir soğutucu değil. Kaldı ki havalar ısındı. Kasanızı yerden yüksek bir yere koyarak, kasa içi hava sirkülayonunu fan ile arttırmanız lazım. En azından kasanın üst tarafına 2 tane 120mm egzoz fan takmak işinizi görecektir.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı