FX 8320 fan yönü değiştirme

mustafaula

Hectopat
Daha fazla  
Selam, sistemim; Fx 8320, Asus M5A97 R2.0 ve 2 adet Kingston HyperX fury 1600Mhz 8GB.

Sorunum şu. İşlemci Stok fanın gürültüsünden dolayı "Cooler Master Hyper T4" almayı düşünüyorum fakat bu soğutucunun yönünü ısıyı direkt dışarı atsın diye kasanın arkasına bakacak şekilde monte edebilir miyim?(Kasamın üst kısmı kapalı) Youtube'dan videolar araştırdım fakat hep İntel montajlarına rastladım. Youtube'da "Silverstone AR01" AMD anakarta takılan montajını izledim, tam da benim istediğim şekilde taktı. Fakat silverstone soğutucuda 3 adet bakır boru var Cooler Master Hyper T4 de ise 4 adet bakır boru var. Soğutma açısından bir sıkıntı olmazsa bunu da alabilirim. OC yapmayı düşünmüyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Soğutucuyu alırsan voltajlı OC noktasında birebir yardım alabilirsin bu konumdan : FX 4100 Overclock Rehberi
Anakart aynı olduğu için BIOS menüsü de birebir aynı olacaktır. Voltaj ve frekans değerleri birebir senin için de geçerlidir.

Montaj aparatlarını düzgün bir biçimde kullanırsam herhalde yapabiliyor olman gerekir, kutu içeriğinden montaj aparatlarının fotoğrafını atarsan yardımcı olurum detaylıca.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Merhabalar, Cooler Master Hyper 412 PWM olan soğutucuyu satın alıp taktım ve sonuç mükemmel. Aşağıda iki resim var, biri stok fanla farming simulator 2015 sıcaklık değerleri, diğeri de ETS 2 ile yeni aldığım soğutucunun sıcaklık değerleri. Fan dönüş hızı çok azaldı ve gürültü bitti. Tek sorum şu. Programda hangi sıcaklık benim işlemcimin sıcaklığını gösteriyor. Asus Tek adı altında bir cpu sıcaklığı gösteriliyor. Bir de Amd adı altında bir package sıcaklık değeri gösteriliyor.
Screenshot_4.jpg
farming tam yükte ısı değerleri.jpg

Temparatures altındaki CPU sıcaklığını izlemen gerekiyor. 30-50 derece arasında dolaşmış, genelde 40 derecede takılmış işlemci.
Oyunlar çok da fazla yük altına sokmaz zaten işlemciyi, Prime95 kullanarak işlemcinin ulaşabileceği maksimum sıcaklığı ölçebilirsin.

Bunun dışında M5A97 anakartın için All Suite II programı var. İçerisinde Fan Xpert uygulamasını da barındırıyor, sana verdiğim rehberde o programı da kullandığımı görebilirsin. İşletim sistemine uygun olan versiyonunu hemen indir ve kullanmaya başla.
3. versiyonu da çıktı programın ancak M5A97 desteklemiyor, 2. versiyonu indirmelisin.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı