Başarılı Kurulum FX-8320 - HD7870 Tahiti LE Yosemite 10.10.1 + Windows 10 Dual Boot

Evet arkadaşlar başarılı mavericks kurulumundan sonra biraz zor olsa da yosemite kurulumunu tamamladım.

Mavericks + Windows 7 Clover Bootloader ile kullanıyordum, yosemite geçtiğimde boot sorunu yaşadım, bios update ile bunu aştım.

Kullandığım Sistem
  • Gigabyte 990xa UD3 (Rev1.1) (Bios version F14)
  • AMD FX 8320
  • Powercolor HD7870 PCS + (Tahiti LE)
  • Seagate SV35 1 TB
Şu an herhangi bir bootloader kurulumu, kext kurulumu yapmadım. Ethernet & Ses & Ekran Kartı kendisi tanıdı. Mavericks için 7000 serisi etkinleştirme rehberini uyguladığımda 3 MB olarak gördü ve dalgalanmalar yaşadım.

Kurulumda izlediğim yol:

1. TransMac ile dmg dosyasını usb diske yazdırdım.
  2. USBboot sonrası /amd npci=0x2000 cpus=1 komutu ile kuruluma başladım. (PCI Device ...(hatayı tam olarak hatırlamıyorum, çözümü için npci=0x2000 ya da npci=0x3000 komunutu kullanın.Dil seçiminde takılmayı aşmak için ise cpus=1 komutunu kullanın.)
  3. Diski 2 bölüm haline getirdim, windows için MS-DOS formatında yer açtım. Şu an sorunsuz olarak Yosemite sürümünü başlatıyorum.

Şimdi ne yapmalıyım ? Clover'i internetten indirip dual boot seçeğeniyle birlikte yükleyip kext atmadan devam mı etmeliyim ? Ya da ne yapmalıyım ? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler arkadaşlar.

FX-8320 Yosemite.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Oncelikle tebrik ederim. Ayni islemciyi kullaniyoruz. Bir turlu kurulun basaramadim unibist ile yapilmis hem yosemite ve el captian usb belleklerim mevcut kurulum yaptigin sistem link kapatilmis izledigin yol ile kurulum yapabilirmiyim islemcim amdfx 8320 M5 A97 LE R2.0 Asus board ekran kartim invidi GeForce GTX 760 usb bellekler UEFI olarak hazirlandi. Senden kurulum icin bu bellekler ise yararmi yarar ise izlemem yol konusunda yardimci olman tesekkur ederim.

Arkadaşlar kısacası şunu dile getirmek istiyorum; ben anlamıyorum fazla sisteme mac kurmayı, hadi Windows ile çok yabancı değilim. Ama en kısa ve öz nasıl yaparım ?
Okuduklarım ve yapanları gördükçe hergün iştahım artıyor doğrusu. Aklıma takılan sorular çok olmasa da şunlar;
Ekran kartlarım sıkıntı yapar mı ?
Sistemim de yavaşlama olur mu ?
iPhone 6 kullanıcısıyım, normal mac'lerdeki yapılan işlemleri yapabilir miyim ? ( mesela usb portlarınk kullanırken cihazımı tanımama gibi sorunlar olur mu ? )
Sistemim kısaca ;
Amd fx 8320
HD7850 ekran kartı (2 adet)
120 GB SSD
16 GB ram ve windows 7 kullanıyorum. Mac ortamına her zaman girmek istemişimdir fakat tam stabillik verirmi vermezmi bilemediğim için başaran arkadaşlara sesleniyorum
Sizce kurulumu gerçeklerştirirsem pişman olurmuyum ?

Şunu unuttum :)
Sistemi açarken mesela herdefasın da herhangi bir ayar yapmama gerek kalıcak mı ? Güç düğmesine bastığım da direk apple logosu ile sistemim açılacak mı ?

Yukarıda belirttiğim gibi kurulum ekranı için

/amd npci=0x2000 (olmaz ise npci=0x3000) cpus=1

Kurulum tamamlandıktan sonra ilk boot için

-v npci=0x2000 GraphicsEnabler=No cpus=1

Bunlardan sonra sorunsuzca kurulumu tamamladım.

Bios üzerinden ise sadece Virtualization ayarını Enabled yaptım.
Şuanda dediğin yöntemle kurulum yapmaya çalışıyorum. Amd için daha güncel sürüm yok mu ?

İlk boot için -v npci=0x2000 GraphicsEnabler=No nv_disable=1 komutu ile başlatıyorum. Ekran da yazılar akıyor ve sonra bu ekran da kalıyor. Ayrıca bu ekrandayken hoparlör'den cızırtı sesleri geliyor. Driver'mı kuruyor acaba , bu ekranı nasıl hangi komut ile geçebilirim arkadaşlar ?
c61b36e43ee173952067eae8b9bc6416.jpg

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı