FX-8320 + R9 280 Sistem Nasıl?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
SSD yoksa topladığınız tüm sistemler sadece ÇÖP.

Tabiki bunca yıldır boşuna para dökmüyoruz ancak sizinde bildiğiniz gibi bu pc denen aletin en yavaş parçası HDD ve şimdi hayatımıza SSD girdi ve iyiki var çünkü artık sistem toplarken SSD şart.

Yani sistem toplamada 1tb-2tb HDD yerine ilk önce minumum 120gb veya daha iyisi 240gb olursa o zaman toplanan sistem gerçekten parasını hak ediyor.

Daha önce de söylediğim gibi eğer bu zamanda bu SSD bu kadar yagın ve alınabilir seviye de iken SSD olmadan kurulan sistemler,bir yarış atını tarlaya sürmek gibi oluyor.

Ssd'mi çalıştırıyor pc'yi ?

Evet SSD çalıştırıyor pc,yi.
Bilmiyordun ama öğrenmiş oldun,hayırlı olsun.

Abartmaya luzum yok. HDD'yi boyle kestirip atamazsin. SSD bilgisayari 7-8 saniyede aciyorsa, HDD'de 20-25 saniyede aciyor. Ha dersen ki her turlu SSD hizli, tamam derim. SSD alinmasi zorunlu bir bilesen degil. Gerektiginde bilgisayarina alip, kullanirsin. HDD her halukarda tum sistemlere yetiyor. Tabi hiz takintisi olan arkadaslar icin sorun yaratir mi, bilemem.

Sen bilgisayar toplarken Windows, oyun, program acilis hizina degil, her yerde verecegi performansa bakacaksin. Birak da hiz ikinci planda kalsin. HDD, hiziyla cogu sisteme yetiyor.

1 TB HDD = 140TL / 120GB SSD = 220TL
2 TB HDD = 220TL / 240GB SSD = 380TL

Bu da demek oluyor ki, sirf SSD icin sistemden ortalama olarak bir 80-150TL arasi kismak gerekecek. Bu da, sirf SSD icin ekran karti, anakart, RAM gibi bilesenlerden kismak demek ve performans dusuklugu demektir.

Abartmaya luzum yok. HDD'yi boyle kestirip atamazsin. SSD bilgisayari 7-8 saniyede aciyorsa, HDD'de 20-25 saniyede aciyor. Ha dersen ki her turlu SSD hizli, tamam derim. SSD alinmasi zorunlu bir bilesen degil. Gerektiginde bilgisayarina alip, kullanirsin. HDD her halukarda tum sistemlere yetiyor. Tabi hiz takintisi olan arkadaslar icin sorun yaratir mi, bilemem.

Sen bilgisayar toplarken Windows, oyun, program acilis hizina degil, her yerde verecegi performansa bakacaksin. Birak da hiz ikinci planda kalsin. HDD, hiziyla cogu sisteme yetiyor.

Abartmaya luzum yokmu ? (sende SSD yok galiba ondan böyle konuşuyorsun.)

HDD,i kestirip attığımı kim söyledi ? sen öyle algılamış olabilirsin ancak ben şunu demeye çalışıyorum,2000 tl - 4000 tl,ye sistem toplanıyor ve içinde SSD yok.

Toplanan sistemde SSD+HDD olsun diyorum,HDD,i hayatınızdan çıkartın atın demiyorum ?

Yahu SSD ne ara bu kadar degerli oldu da, SSD olmayan bilgisayar coptur yorumunu atiyorsun? (Yorumun yukarida, buna ithafen degil.) İsyerindeki bilgisayarlarda SSD mevcut, kullanmamis biri degilim. Dilerse 10000TL butce olsun, o sistem icin gerekli performansi verecek bilesenler duzgun olsun, SSD sonra alsa da olur. SSD hemen alinacak bir bilesen degil, bunu tekrarliyorum. SSD icin ekran karti, anakart, islemci gibi bilesenlerden kisildiginda ne diyeceksiniz, orasini bilemiyorum.

SSD benim icin onemli, sadece diger bilesenlerden kisilip SSD alinmasina karsiyim. Butcesine uygun sistemi alsin, ardindan parasi yetiyorsa bir de SSD alsin.

Bende diyorum ki ilk öncelik SSD+HDD olmali çünkü üstüne basa basa söylüyorum sistemin en yavaş parçası HDD,dir.ne kadar iyi bileşenler alırsan al sistemde SSD yoksa sistem sadece çöp.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı