FX 8320 sistem FPS sorunu

creassrpm

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Sistemim altta belirttiğim gibi :
AMD FX 8320 3.5GHz 8 Core +Unlocked
MSI 970 Gaming Anakart
AMD MSI R9 380x 4 GB Versiyonu
PSU Enermax 750w (Kasaya entegre geldi)
Sumo 5115 Alüminyum kasa.
Bunun haricinde gaming klavye, mouse gibi ekstra voltaj çeken şeyler var.
Sorunum şu arkadaşlar, oyun oynarken aniden FPS düşüyor. 20 30'lara kadar düşüp sonra tekrar 200 300'lere kadar çıkıyor. Sanki ekran kartı çok zorlanıp, kendine reset atıyormuş gibi hissediyorum. Oynadığım oyuna göre değerleri sürekli değişiyor. Low ya da Ultrahigh fark etmiyor. Mesela GTA V oynarken ultra oynuyorum 90 FPS alıyorum ve 2 3 dakika sonra bi' reset geliyor. Sonra 10 dakika sonra yine aynı. League of Legends oynarken bu hiç olmuyor. Counter Strike Global Offensive oynarken daha da beter oluyor. Sorunun ne olduğunu bir türlü çözemiyorum. PSU'dan mı diye düşündüm ilk başta ama etrafta başka bir 650 ya da 750w PSU bulamadım denemek için. Maddi durumum da yok maalesef, okul harçlıklarımı biriktirerek aldığım bir bilgisayardı 3 sene önce. Sadece ekran kartı ve anakart güncellemesi yapabildim ekstra. Defalarca format, sürücü güncellemesi, BIOS güncellemesi yaptım yok, nafile. Windows 10 UEFI kullanıyorum. W8, W7 de denedim ama olmuyor.
İlk aldığım kart HD4800'dü ve onda hiçbir sıkıntı çıkmadı bugüne kadar. 2010 senesinde almıştım, hala da sorunsuz çalışıyor. Asıl sorun şu ki ilk aldığım Asus R9 380x ultra düzeydeydi. Yani CS:GO 1000 FPS'i görmüştüm ve "Bu ne arkadaş?!" diye şaşırarak bakmıştım. Ertesi gün o kart yandı, garantiden bir tane daha geldi. Denedim FPS sorunu, garantiye gitti geldi yine aynı bir daha gitti geldi ve yine aynı. 3 adet Asus R9 380 denedim sıfır kutuda ama bana mısın demedi. En son MSI'ını aldım ilk başlarda güzeldi her şey 200 300 FPS civarıydı. Video çekerken gık etmiyordu ama şimdi yine Asus'ta ki sorunlar başladı. FPS iyi ama aniden düşme oluyor.
Sizce sorun ne olabilir? PSU mu yoksa başka bir şey mi çözemiyorum. Oyun içi değerleri paylaşayım ;

İlk kitlenmesi ;

1.png

CSGO 3. dakika

2.png

İlk FPS Düşüşü

3.png

Final

4.png

Bu arada PSU Enermax Naxn 750w Bronz +80'miş.
5.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı