FX 8320 Sistem Yükseltme

Sezai Bey

Kilopat
7 yıldır kullandığım AMD FX 8320 sistemi güncellemeye karar verdim, işlemci, anakart, bellek ve SSD güncellemesi yapmayı düşünüyorum, değerli fikirlerinizi bekliyorum.

Not: Fiyatlar UzmanPC mağaza fiyatlarıdır, varsa daha uygun bir yer tavsiyelerinizi beklerim.
  • CPU: AMD RYZEN 5 2600x3.6GHz 16MB AM4 (95W) 1,531 TL
  • ANAKART: ASUS TUF B450-PLUS GAMING ATX 708,90 TL
  • RAM: Kingston Hyperx Predator 16GB DDR4 3200MHz Bellek Kit (2x8GB) 895 TL
  • SSD: CORSAIR MP510 240 GB M.2 SSD Read 3100-1050MB/sn 425,9 TL
  • PSU: HIGHPOWER (HPG 700ST H12S) 700W 80+ 378,9 TL
Bu sisteme 27" 1 ms 144 Hz Nit değeri yüksek uygun monitör eklemek istiyorum, bu konuda kararsızım, oyun+film+tasarım için uygun bir ekran almak istiyorum.
Görüşlerinizi bekliyorum...

PSU'da high power yerine olumlu yorum almış cooler master veya fsp marka PSU alsan daha iyi olur.
Monitörde Ips pahalı kaçarsa Va panel bakabilirsin. Parlaklık (nit) değerini fazla takma Eski monitörümün nit değeri yüksekti. Şu an kullandığım daha düşük olduğu halde yansıma önleyici özellikli olduğundan daha parlak geliyor ve düşük parlaklık yetiyor bana.
Ryzen serilerinde bellek uyumu önemli. Anakartın sitesinden modelini bul. Orada uyumluluk altında bellek listeleri vardır. O listede 2600x ya da Pinnacle Ridge mimarisi olduğundan bu mimari başlığı altındaki ramlere bakmalısın.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı