FX 8320 Sistemin Aniden Kilitlenmesi

Yusuf'un da dediği gibi ona da anlattığım şekilde sana da söyleyeyim FX serisinde 990 altına inmeyin.
İlk olarak yazılanlara göre şunlar sorun çıkarma ihtimalleri taşıyor.
Anakart, DVD ROM, Kablo yönetimi olmasına rağmen karmaşık kablolama, Ekran kartı.

DVD ROM kablolarını çıkarın kullanmayın. Kabloları sağlam ve düzgün şekilde kasa arkasına toplayın, slotlar sıkı ve düzgün olsun.

Yusuf'un istediği testleri yapıp sonuçları paylaşın. BIOS güncel değilse güncelleyin. Aida sonucu da verilmemiş rehbere göre paylaşın.

İlk olarak DVD ROM kablolarını çıkardım hocam. Kablolama konusu da beceremedim bıraktım böyle. Aida 64 testi yapıp birazdan paylaşıyorum. Ayriyetten anakartın arka kısmı açık duruyor ısı etki etmez değil mi.?

Anakartın koruma braketi yok mu demek istiyorsun? Bende de yok. Ayrıca benim de TMPIN1 boştayken bile 58 derece. Oyundayken 65 dereceleri buluyor. 80 dereceyi geçmediği sürece pek bir sorun yaratacağını düşünmüyorum. Fakat sen yine de önde fan yoksa sağlıklı ve düzgün hava akışı için öne koyabiliyorsan 2 X 14 cm ya da 2 X 12 CM kaliteli, CFM ve statik hava basınç değeri yüksek olan fanlardan koymalısın. Hatta DVD ROM' u çok sık kullanmıyorsan üste bir adet daha fan sıkıştırabilirsin. Anakartta yeterli fan giriş yeri yoksa da çoklayıcı kullanabilirsin. Sen önce AIDA64 raporunu sana yukarıda paylaştığım linkten düzgün bir şekilde paylaş. Sonrasında Murat hocam bize yapılması gerekenler ile ilgili adımları sırasıyla belirtecektir.

Ayriyetten anakartın arka kısmı açık duruyor ısı etki etmez değil mi.?
Soğutma sağlamaz kapalı olması gerekli fanların işlevini tam yerine getirmek için. Kablolamayı düzgün yapmanız önemli.

Anakartımın bios sürümü güncel en son sürüm neyse onu kurmuştum.

Çok fazla ısı var diye açık bırakıyordum. Eski anakartım da bu sorun yoktu çok serin şekilde çalışıyordu. Oyun oynayamıyorum ısıdan sesler falan takılıyor cızırtı yapıyo. FPS drop yaşıyorum. Eski anakartın tek sıkıntısı kitlenmeydi ısıdan yana sorun yoktu. Vatan'da yorumları okudum herkes ısıdan şikayetçiymiş bir kaç kişiye üst model verilmiş diye okumuştum.

3d mark testi bu mu? I scored 8 520 in Fire Strike. BİOS'u default nasıl yapabilirim.? Farkında değilim OC olduğunun. Sandisk dashboard 2.3.2.4 sürümünde son sürüm. "LG TV fişten çekik iken de donma yaşıyor musun bir kontrol edin." Derken LG TV nedir?

Ha televizyon bağlı aynı ağa ondan gözüküyor televizyon yokken de aynı sorun vardı. Firmware sürümü olayını bulamadım hep yabancı kaynaklar var.
Bu cihaz için ürün bilgisi yok diye bir yazı çıkıyor. Güncellemelerini kontrol ettiğimde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…