FX 8320 ve GTX 1050 Ti sistem düşük performans problemi

Juvasama

Decapat
Yaklaşık 2 hafta önce bilgisayar topladım fakat hiçbir oyunda performans alamıyorum. En basitinden LoL'de FPS testi yaptık ve FPS 80-90'ı geçmiyor. Bilgisayarımın özellikleri;
  • İşlemci AMD-FX 8320 8 çekirdek
  • Grafik Kartı- MSI GTX 1050 Ti 4 GB
  • Anakart- Asus M5A97 EVO R2.0
  • CORSAIR 8GB (2x4GB) Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram
Çok bilgi sahibi olmadıgım icin aklıma başka bir ekipman gelmiyor. Sorunun belirlenebilmesi için başka bir parça modeli söylemem gerekirse belirtirseniz sevinirim.
  • World of Warships ultrada 35 FPS
  • Ring of Elysium 45 FPS
  • Archeage 40 FPS
Ayrıca en düşük ayarlar ile en yüksek ayarlar arasında FPS farkı yok. İşlemcim 6 yıllık oldugu icin darbogaz var diyorlar fakat bu kadar etkiler mi?

Ayrıca bilgisayar idleda 15-20 derece max, oyunda ise 40 dereceyi geçmiyor.

Corsair H55 sıvı soğutma kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ölü bir mimariye yatırım yapmışsınız. İşlemciniz yetersiz. Yükseltme yapılsa dahi etkili olmayacaktır. Güncel bir mimari ile sistem toplanmalıydı.

Sistemin belirttiğin oyunlar için gayet yeterli düzeyde ayrıca 1050Ti ile de darboğaz olsa bile çok düşük bir seviyede olur ama o belirttiğin Free2play oyunlarda darboğaz yapmaması gerekiyor. İşe ekran kartının + anakartının da chipset sürücüsünü güncelle ayrıca oyunlarda Vsync açıksa kapat.

Anakart ve ekran kartı güncellemeleri zaten dün yaptım, Vsync da kapalı. Başka yapmam gereken güncelleme var mıdır? Ne yaptıysam yükseltemedim FPS'i. Overclock yaptım 4 GHZ'ye çıkardım işlemci hızını ama bir gelişme yok.

Hep mi bu sorunları yaşıyordunuz yoksa yeni yeni mi başladı ? Eğer önceden yaşamıyorsanız eski versiyon ekran kartı driver'ını kurarak daha yeni driver'ların çıkmasını bekleyebilirsiniz.

Bilgisayarı 2 hafta önce satın aldım. Önceki sahibi Sapphire Radeon R9 290 4GB kullanıyormuş sanırım 1050Ti ile kıyaslayınca hangisinin daha iyi olduğunu ne yazık ki bilmiyorum. Ama can sıkıcı bi durum. Belki fazla beklentim var ama moral bozuyor. Bu sistemi toplamda 3000 liraya yakın bir paraya topladım. Ekran kartı sıfır kalanı ikinci el. Monitor ve sıvı soğutucu dahil fiyata.

Aynı sıstem bendede var. Amd fx8320, asus gtx 1050 ti bilgisayar kasmada oluyor bende sorun işlemci gibi oyun oynarken işlemci ısınmıyor benim sadece ekran kartı ısınıyo

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı