FX 8320 ve GTX 1060 Sistem Oyunlarda FPS Drop Sorunu

bakrbagci

Hectopat
Daha fazla  
Ne kadar internette araştırsam da çözüm bulamadım.
  • GTX 1060 3GB Dual
  • 1920x1080 monitör
  • FX-8320
  • 600W 80Plus Power
  • 8 GB DDR3
  • ASUS anakart
  • Windows 10 64 Bit SSD

Evet, sistem böyle şimdi gelelim aldığım değerlere:

• Battlefield 4- Ultra - %200 Resolution Scale 5-40 FPS, Avarage 24 FPS
  • GTA 5 Ultra MSAA X8 (yansıma X8), Gelişmiş gölge devre dışı 50 FPS lakin aniden takılıyor
  • Battlefield 1 Ultra DX12 açık olsa da fark etmiyor. Dehşet bir kasma oluyor. FPS 15 falan ama 30'la oynanıyor bazen.
  • CS:GO rahat 80 FPS Ultra.
  • Titanfall 2 Ultra %200 Resolution Scale 50 FPS ani donmalar, FPS droplar oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de sorunun bundan kaynaklanıp kaynaklanmadığını öğrenmek için oyunları normal yüksek ayarlarda test etmesini önerdim. Çünkü ilk mesajda oyun ayarları en uç limitlerdeydi gereksiz şekilde. Ve konu sahibi arkadaş Nvidia kontrol paneli olsun, oyun içi ayarlar olsun vs bunun gibi bütün ayarları değiştirmiş, değiştirilmesinde bir sakınca yok tabi ama kişi ne yaptığını çok iyi bilmiyorsa bunları değiştirmek çeşitli cakışmalara neden olabilir.

Nvida ayarlarını varsayılanda da denedim, belki bir çözüm olur diye, ayrıca oyun içi ayarları da hangi ayarın ne olduğunu biliyorum. Çözüm aramak adına bu kadar kurcaladım, siteye başvurmadan önce bir şeyleri denediğimi size belirtmek için.
Ultra ve yüksek çözünürlük ayarlarında 8GB oda DDR3 RAM yetersiz. Tam dolu olarak gözükmese bile RAM yüksek doku paketlerinde ve çözünürlük skalasında yetersiz kalıyor. RAM'i 16 GB yapın. Sorun düzelecektir.

Kardeşim 16RAM takınca bilgisayar kafayı yiyor, tabi gönderimi okuduysanız, mavi ekranlar falan veriyor, kendini kapatıyor.
MSI Afterburner'ı MSI'ın sitesinden indirebilirsin. Oyun ayarlarını yine ultra da mı test ettin? Ayrıca Nvidia denetim masası ayarlarını ve değiştirdiğin bütün ayarları varsayılan ayarlara döndür. Oyunlardaki ayarları da varsayılan high ayarlarda test et.

Teşekkürler. Akşam indireceğim ve Crysis-3 Ultra MSAA X8, Ultra FXAA(varsa OFF, hatırlamıyorum.)
Sizlere sonuçları göndereceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı