Merhaba arkadaşlar birkaç rehber okudum ve işlemcimi 4,6 GHz değerine voltaj vererek overclock yaptım. Benchmark testi de yarım saatten fazladır çalışıyor max 78.5 dereceye ulaştı. Benim merak ettiğim konu ise resmini paylaştığım değerlerin yapmış olduğum hız aşırtmanın ne kadar doğru ya da stabil olduğu ile alakalı.
Prime 95 ile test et. Çekirdekleri takip et. Satır sonunda pass pass diye yazarsa işlem tamamdır. 10 dakika falan çalıştır. Eğer birisinde stopped gibi bir uyarı görürsen problem var. Benchmark ya da oyunda problem cikarmazken stres testlerinde havlu atabiliyorlar.
Prime 95 ile test et. Çekirdekleri takip et. Satır sonunda pass pass diye yazarsa işlem tamamdır. 10 dakika falan çalıştır. Eğer birisinde stopped gibi bir uyarı görürsen problem var. Benchmark ya da oyunda problem cikarmazken stres testlerinde havlu atabiliyorlar.
78 derece drop yaşatacak kadar yüksek değil, sorun olmaz. Ayrıca prime95 testindeki sıcaklıklara hiç bir oyun esnasında çıkmaz işlemci.
Frekansı yükseltmek için doğal olarak fazladan enerji lazım. Voltajı eski haline düşürmen büyük ihtimalle sistemin stabilitesini bozacaktır. Örneğin benim R5 1600, 3.9 GHz frekansında 1.37V'dan az verildiği zaman stress testinde sistemin kapanmasına neden oluyor.