FX 8350 4.6 GHz'e Overclock

MoRdeNaR

Megapat
Yer
İzmir, Turkey
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar birkaç rehber okudum ve işlemcimi 4,6 GHz değerine voltaj vererek overclock yaptım. Benchmark testi de yarım saatten fazladır çalışıyor max 78.5 dereceye ulaştı. Benim merak ettiğim konu ise resmini paylaştığım değerlerin yapmış olduğum hız aşırtmanın ne kadar doğru ya da stabil olduğu ile alakalı.

İşlemci: Fx x8 8350
Anakart: Asrock Fatal1ty 990fx
Soğucu: Corsair h80i

Bench.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcini varsayılan voltaj değerleri nasıldı?

CPU Frequency Multiplier x20.0 4000mhz
CPU Voltage 1.3750v
CPU NB Voltage 1.2000v

Overclock sonrası değerler
CPU Frequency Multiplier x23.0 4.600Mhz
CPU Voltage 1.4250v
CPU NB Voltage 1.2875v

Sistem boşta 35-40 derece arası ama oyunlarda henüz denemedim.

Son düzenleme:
Prime 95 ile test et. Çekirdekleri takip et. Satır sonunda pass pass diye yazarsa işlem tamamdır. 10 dakika falan çalıştır. Eğer birisinde stopped gibi bir uyarı görürsen problem var. Benchmark ya da oyunda problem cikarmazken stres testlerinde havlu atabiliyorlar.

Prime 95 ile test et. Çekirdekleri takip et. Satır sonunda pass pass diye yazarsa işlem tamamdır. 10 dakika falan çalıştır. Eğer birisinde stopped gibi bir uyarı görürsen problem var. Benchmark ya da oyunda problem cikarmazken stres testlerinde havlu atabiliyorlar.
Yaklaşık yarım saatir stres testi çalışıyor ama bi anlam veremedim.. İşlemci max 78 derece.

fx.jpg

Yaklaşık yarım saatir stres testi çalışıyor ama bi anlam veremedim.. İşlemci max 78 derece.

Eki Görüntüle 349663
78 derece yüksek oyunlarda drop yaşarsın. Bu işlemci hızında kullanacaksan iyi bir soğutucu al. Veya işlemci voltajını düşürebildiğin kadar düşür.

Son düzenleyen: Moderatör:
78 derece drop yaşatacak kadar yüksek değil, sorun olmaz. Ayrıca prime95 testindeki sıcaklıklara hiç bir oyun esnasında çıkmaz işlemci.

Frekansı yükseltmek için doğal olarak fazladan enerji lazım. Voltajı eski haline düşürmen büyük ihtimalle sistemin stabilitesini bozacaktır. Örneğin benim R5 1600, 3.9 GHz frekansında 1.37V'dan az verildiği zaman stress testinde sistemin kapanmasına neden oluyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı