FX 8350 Cooler Master Hyper T4 ile Isınma Sorunu

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Gigabyte RX 9070 XT Gaming OC // Intel I5 12400F/ Asrock H610M / Corsair 32GB (2x16) 3200 MHz Ram / 500GB Kioxia Exceria NVMe SSD, 2TB+500GB HDD / Aerocool Aero 800 Black Edition / PSU : Enermax Revolution D.F.X 1200W 80+ Gold / Samsung LU28E590DS/UF 4K 1Ms - ASUS VS229HA FULL HD/
Arkadaşlar FX 8350 işlemcimi hız aşırtmasız 4GHz'de kullanıyorum. Prime 95'den test ettiğimde 1-2 dk içerisinde işlemci sıcaklığı 80-84 dereceye yükseliyor. Asıl ilginç durum stok fan ile test ettiğimde maksimum 68 derece. Tüm aşamaları titizlikle gerçekleştirdim. Termal macunu yeteri kadar ince bir tabaka oluşturacak şekilde uyguladım. Doğru yöne bakacak şekilde taktım. Fan maksimum devirde çalıştığı halde bu anormal değerlere çıkıyor. BIOS da güncel ve standart ayarlarında. Hyper T4 soğutucu problemli olabilir mi acaba ? Sadece bakır ve alüminyum dan oluşan bir soğutucu bloğu sonuçta ama kuşkulanmadan da edemiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Garantiye mi yollamalıyım ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence montajı yaparken bir şeyi yanlış yapıyorsun. Soğutucuyu sök o ince tabakanın yeteri kadar kalın olduğunu kontrol et ( işlemcinin tüm yüzeyi macun ile kaplanmış olsun yani) sonra yıldız şeklinde az az sıkarak tekrar monte et soğutucuyu. Bir tarafı sonuna kadar sıkıp sonra öteki vidaları sıkarsan soketi bükersin ve soğutucu işlemciyle tam temas sağlamaz.

Bence montajı yaparken bir şeyi yanlış yapıyorsun. Soğutucuyu sök o ince tabakanın yeteri kadar kalın olduğunu kontrol et ( işlemcinin tüm yüzeyi macun ile kaplanmış olsun yani) sonra yıldız şeklinde az az sıkarak tekrar monte et soğutucuyu. Bir tarafı sonuna kadar sıkıp sonra öteki vidaları sıkarsan soketi bükersin ve soğutucu işlemciyle tam temas sağlamaz.
İnce bir tabaka şeklinde işlemcinin tüm yüzeyine uyguladım.Ayrıca AMD işlemcilerde montaj işlemi farklı. İntel deki gibi değil.Kasa içerisindeki hava sirkülasyon da gayet iyi.İlginç bir durum.
Stok fanın yük altında Hyper T4 den sıcaklık değerleri olarak daha düşük olması anormal.Kafam Allak bullak oldu.

Fx 8350 ilk işlemcim ve bu işlemci ile seninki gibi hava soğutmalı bir soğutucu blok kullandım ve o değerleri hiçbir zaman görmedim açıkçası ; ayrıca bazı termal macunlar bakır yüzey ve alümiyum yüzey için farklılık gösteriyordu yanlış hatırlamıyorsam oda bir sorun olabilir.Ben xi-3 hdt xigmatek macun kullandım hep bir sıkıntı görmedim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı