FX-8350 düşük frekansta çalışıyor

Yanlış bilgi. FX 8350'nin taban frekansı 4GHz, turbo boost frekansı 4.2 GHz.

Güç beslemesi konusunda bir sıkıntı var ama bu anakartın donanımsal özelliklerinden kaynaklanmıyor. BIOS'a girin ve "AMD C6 Support", "AMD APM Master Mode" ayarlarını kapatın. "Load Line Control" ayarı eğer sayılarla ayarlanıyorsa %50 ve %60 arasında bir değer seçin, eğer normal, high gibi seçenekler varsa normal ayarını seçin.

Anakartınızın UEFI BIOS desteği yokmuş, benim hatam. UEFI BIOS desteği Revision 3.0 ile gelmiş.

Dediğiniz gibi ayarları da yaptım Load Line Control Medium'a aldım fakat hala aynı. İllAllah dedirtti resmen.

O zaman size önerim yaptığınız ayarları geri alın, çarpan ayarını 20x (4 GHz için) değerine çekip her zaman o değerde kullanın. 4.2 GHz istiyorsanız 1.425V ayarlayıp her zaman turbo boost durumunda kullanabilirsiniz. Düşük performans almak yerine güç tasarrufu özelliğini kaybedip yüksek performans alırsınız.

O zaman size önerim yaptığınız ayarları geri alın, çarpan ayarını 20x (4 GHz için) değerine çekip her zaman o değerde kullanın. 4.2 GHz istiyorsanız 1.425V ayarlayıp her zaman turbo boost durumunda kullanabilirsiniz. Düşük performans almak yerine güç tasarrufu özelliğini kaybedip yüksek performans alırsınız.
Burda hangi ayarla oynamam gerekir. Tam olarak bilmiyorum da.
1566041935926.jpeg

Bütün bu ayarları denemeden önce denetim masasında gelişmiş güç ayarları altında ki işlemci güç yönetiminde ki en yüksek işlemci durumunun %100 olduğundan emin ol. yoksa yapacağın hiç bir ayar fayda vermez. İster tasarruf modunu seç ister performans modunu. En yüksek işlemci durumunun %100 olmadığı sürece faydasızdır.
G.png
G.png

Bütün bu ayarları denemeden önce denetim masasında gelişmiş güç ayarları altında ki işlemci güç yönetiminde ki en yüksek işlemci durumunun %100 olduğundan emin ol. yoksa yapacağın hiç bir ayar fayda vermez. İster tasarruf modunu seç ister performans modunu. En yüksek işlemci durumunun %100 olmadığı sürece faydasızdır. Eki Görüntüle 428338Eki Görüntüle 428338
%100 de tutuyorum o ayarı zaten. Teşekkür ederim yardımınız için.

Çarpan ayarını nerden ayarlıcam rica etsem söyler misin attığım fotoğrafa dayanarak. Yardımın için teşekkür ederim.

CPU Clock Ratio ayarını değiştirin. Klavyedeki "+", "-" tuşlarını kullanmanız gerekebilir. Temel hız 200, çarpan değerini de buna göre değiştiriyorsunuz. İşlemciyi 4 GHz'ye çekmek için 20x değerini seçebilirsiniz.
Çektim fakat yine devam ediyor kanserlik sıkıntı. Acaba voltaj ayarlarıyla da oynamak mı lazım bios önceki 250W PSU için otomatik ayarlamış olabilir mi voltaj ayarlarını.

Eğer böyle bişi mümkün değilse kusura bakmayın bilmediğimden soruyorum
1566060298253.jpeg

Çektim fakat yine devam ediyor kanserlik sıkıntı. Acaba voltaj ayarlarıyla da oynamak mı lazım BIOS önceki 250W PSU için otomatik ayarlamış olabilir mi voltaj ayarlarını.

Eğer böyle bir şey mümkün değilse kusura bakmayın bilmediğimden soruyorum Eki Görüntüle 428450

Evet böyle bir ihtimal. Daha önce işlemci ısısında başımıza gelmişti. BIOS'u sıfırladığımızda düzelmişti

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı