FX-8350 düşük frekansta çalışıyor

Beni Steam'den ekleyip mesaj atın, Teamviewer ile bağlanıp bakayım. Yazılımsal bir sorun olup olmadığını ancak böyle anlayabilirim. Çözümü bulursak iş bittikten sonra buraya yazarsınız.

Şu şekilde mi olucak.
20190818_133903.jpeg

Teamviewer ile baktıktan sonra işlemcinin frekans arttırmasını engelleyen bir şey olmadığını gördük ama ne olursa olsun işlemci voltajı olması gerekenden düşüktü. Bu da frekans artışını engelliyordu. Bu yüzden frekansı ve voltajı elle ayarlamanızı istiyorum. Frekansı konunun başında çarpan ile ayarlamıştık, 4 GHz'ye ayarladığınız için normal bir voltaj isteyeceğim, deneme yapıyoruz. 1.37V (veya 1.3725 de olur) olarak ayarlayın.

Teamviewer ile baktıktan sonra işlemcinin frekans arttırmasını engelleyen bir şey olmadığını gördük ama ne olursa olsun işlemci voltajı olması gerekenden düşüktü. Bu da frekans artışını engelliyordu. Bu yüzden frekansı ve voltajı elle ayarlamanızı istiyorum. Frekansı konunun başında çarpan ile ayarlamıştık, 4 GHz'ye ayarladığınız için normal bir voltaj isteyeceğim, deneme yapıyoruz. 1.37V (veya 1.3725 de olur) olarak ayarlayın.

Tamamdır hemen hallediyorum

Son düzenleme:
Hocam 1.3725 ayarı yoktu ona en yakın olan 1.3825 gibi bir ayar yaptım. Sanırım biraz daha yükseltmemiz gerekicek.

Bu ayarlara rağmen halen frekans artışı görmüyorsanız BIOS'u güncelleyin. En güncel sürümde olsanız bile BIOS'u günceller gibi en güncel sürümü tekrar kurun, bir bug olduğunu düşünüyorum. Tekrar Windows kurulumu yapın. Bunlara rağmen sorun devam ediyorsa elimden bir çözüm gelmiyor.

Bu ayarlara rağmen halen frekans artışı görmüyorsanız BIOS'u güncelleyin. En güncel sürümde olsanız bile BIOS'u günceller gibi en güncel sürümü tekrar kurun, bir bug olduğunu düşünüyorum. Tekrar Windows kurulumu yapın. Bunlara rağmen sorun devam ediyorsa elimden bir çözüm gelmiyor.

Biosu tekrar güncellerim. Üstüne de sııfırdan kurulum yaparım. Eğer bunlara rağmen olmazsa zaten çok uğraşmanın manası da yok. Bana konu başından beri yardım ettiğin için çok teşekkür ederim.

Dediklerini de yaptıktan sonra buraya sonucu yazarım. Olur olmaz artık bakalım.

Tekrar sağol hocam.

Bios'ta ki hız 4000 MHZ olarak görünüyorsa işlemci 4000 MHZ hızına çıkmış demektir. İşlemci voltu ister çok olsun ister az olsun fark etmez işlemci o hıza ulaşır. İşlemci voltu az olursa stabil çalışmaz çok olursa çabuk ısınır. Yani Hz artırımına genel olarak engel değildir. İşlemci 2.7 GHZ ulaşıyor dediniz. Denetim masasında ki güç seçeneklerinden işlemci yüzdesini %80 olarak ayarlayın. Bu ayarda işlemci hızı 2.5-2.6 arası bir hızda takılı kalıyor mu kontrol edin. Windows %100'ü 2.7 GHz olarak algılamış olabilir. Basit gelebilir ama bir formatla düzelebilir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı