FX 8350 için 4 pin besleme yeter mi?

Abdullahaltnr

Zeptopat
Daha fazla  
RAM
Gskill 4x2 1600 mhz cl9
Ekran kartı
Gigabyte gt 1030
Anakart
Msi 970A G-46
İşlemci
Fx 8350
Arkadaşlar anakartımın CPU besleme yeri 8 pinli 4 pin takarsam bir sorun olur mu? İşlemcim FX 8350 güç kaynağım 400 wat.
Konuyu açma sebebim işlemcinin yuk bindiginde bir anda 150 dereceyi gecmesi. İslemci yerinden degisik ses gelmesi pinler yüzünden olduğunu düşünüyorum yardım eder misiniz güç kaynağını değiştirmeli miyim?

150 Derece mi? Bilgisayar 100 derecede kapanması lazım bilgisayarı açmayın bile bilgisayara yazık. Güç kaynağınızı değiştirin ve her zaman slotta ne kadar pin gerekiyorsa o kadar pin takın.

Konuyu açma sebebim işlemcinin yuk bindiginde bir anda 150 dereceyi gecmesi. İslemci yerinden degisik ses gelmesi
İşlemci çok ısınıp hızlıca soğursa tiz sesler çıkartabilir. Yaptığınız şey çok tehlikeli dikkatli olun.

150 Derece mi? Bilgisayar 100 derecede kapanması lazım bilgisayarı açmayın bile bilgisayara yazık. Güç kaynağınızı değiştirin ve her zaman slotta ne kadar pin gerekiyorsa o kadar pin takın.

İşlemci çok ısınıp hızlıca soğursa tiz sesler çıkartabilir. Yaptığınız şey çok tehlikeli dikkatli olun.
Yük bindiğinde o sesleri alıyorum 8 pin takarsam düzelir mi sizce daha boyle kullanmayacagim bostayken 28 derece islemci ama yük binince oluyor bu dedimlerim

Ve güç kaynağı ne önerirsiniz ?

Boştayken de baya soğuk. Çok garip bir durum. Hani 90 dereceye 100 dereceye çıkıyor diyeni gördüm ama 150 derece ilk defa görüyorum. Düzgün şekilde takıldığında düzelebilir belki emin değilim. Bir çok sorun var gibi sanki.

Ve güç kaynağı ne önerirsiniz ?
Onu ayrı bir konu olarak açarsanız daha iyi olur. Herkes yardımcı olmaya çalışır.

Boştayken de baya soğuk. Çok garip bir durum. Hani 90 dereceye 100 dereceye çıkıyor diyeni gördüm ama 150 derece ilk defa görüyorum. Düzgün şekilde takıldığında düzelebilir belki emin değilim. Bir çok sorun var gibi sanki.

Onu ayrı bir konu olarak açarsanız daha iyi olur. Herkes yardımcı olmaya çalışır.
İşlemcide bir sorun olabilir mi sorun olsa boşta 27 derece de çalışmaz heralde veya anakartta bir problem olabilir mi ?

Görsel olarak atayım bir de

Onu ayrı bir konu olarak açarsanız daha iyi olur. Herkes yardımcı olmaya çalışır
Görsel olarak bôyle

Dosya Ekleri

• 5FC98D2F-87E6-4945-8C49-D56D3EF3D5EA.jpeg
    5FC98D2F-87E6-4945-8C49-D56D3EF3D5EA.jpeg
    103,3 KB · Görüntüleme: 38
  • E0F7154D-D2F5-430B-B60F-BAD5C9A713BB.jpeg
    E0F7154D-D2F5-430B-B60F-BAD5C9A713BB.jpeg
    122,1 KB · Görüntüleme: 44
İşlemcide bir sorun olabilir mi sorun olsa boşta 27 derece de çalışmaz heralde veya anakartta bir problem olabilir mi?
Sorun işlemciye yeterli voltaj gitmemesinden kaynaklanıyor olabilir. İşlemci az voltaj altında çalıştığında verileri tutarlı bir şekilde vermiyor olabilir. Anakartta sorun yoktur büyük ihtimal ama işlemci zarar görmüş bile olabilir. Ama psu değiştirmekte fayda olacaktır.

Sorun işlemciye yeterli voltaj gitmemesinden kaynaklanıyor olabilir. İşlemci az voltaj altında çalıştığında verileri tutarlı bir şekilde vermiyor olabilir. Anakartta sorun yoktur büyük ihtimal ama işlemci zarar görmüş bile olabilir. Ama psu değiştirmekte fayda olacaktır.
İşlemci zarar görmemiştir umarım o ısının gercek olduguna bende inanmiyorum belki ısı ölcmesi bozuktur

Technopat Haberler

Geri
Yukarı