Şuanda zaten i5 işlemci kullanıyorum ve berbat bir stabilitesi var FX 6300 kullandım ve kat kat daha iyi performans aldım Intel'e çok güveniyorsunuz bence siz bu sene Zen mimarisinde görüşürüz sonra ay canım AMD der kalkarsınız .
Isınması ve ses çıkarması umurumda değil benim için önemli olan oyundaki verdiği fps dir ayrıca hiç dropta yaşamadım , FX 6300 kullanırken dikkat ettiğim bir şey vardı normalde 3.5 GHz olan hızı arada 4.0 GHz çıkıyordu bu neden oluyor olabilir ? Bana iyi bir şey gibi gelmişti ama bilmiyorum . Gerçi işlemcinin pinini kırdım kullanılamaz halde şu an o yüzden toptan aldığım kasanın işlemcisini (i5) kullanıyorum.
Hem eski mimari falan diyorsunuz performans veriyor mu bütün oyunlar 60 fps mi bitti uzatmaya gerek yok ben size soruyu sordum detaylı bir şekilde cevap vermenize ya da kararımı değiştirmenize gerek yok . Aklımdakini yaparım zaten ben de biliyorum Intel Nvidia tabanlı sistem yapmayı ama GameX'te Nvidia standında oynadığım oyunlara bakıyorum son seviye dizilmiş hala kasan oyunlar vardı yani 45-55 fps olan oyunlar . Karşısına AMD rakip ürünleri koyunca en azından bir kaç fps daha üstün olduğunu görüyorum ben dediğim gibi normalde işlemciyi Intel kullanıyorum önceden de hep intel kullandım ama AMD ye geçince rahatladım size göre Intel'se bana göre AMD.