@The Anorak
Öncelikle yukarıda söylediğiniz için şunu söyliyeyim: O macunu ve o fanı alırsanız çok büyük sıcaklık değişimi olacağını sanmıyorum en yüksek sıcaklık belki 70'e düşer. ( en fazla )
Overclock ayarlarım:
Ben iki overclock ayarı kullanıyorum. Yaz için 4,6 Ghz; Kış için 4,9 Ghz. Bence siz yazın bu sıcaklığı alıyorsanız kışın 4.7-4.8'i rahat görürsünüz.
Yaz için:
AI Oveclock Tuner: D.O.C.P.
CPU Ratio: 21,0 (bunu düşük tutuyorum çünkü ayriyetten AMD Turbo Core teknolojisini devreye sokuyorum ve bunun için Ratio en fazla 21,0 olmalı)
AMD Turbo Core Technology: Auto (AMD Overdrive programı ile devreye sokuyorum)
CPU Bus Frequency: 220
CPU/NB Freq: 2200
HT Link Speed:2600 Mhz (Bu iki değer CPU Frequency değiştiği için yerinden oynayabilir siz bu değerlere en yakın olanı seçin)
CPU/NB Voltage: Manual
CPU Voltage: Yavaş yavaş arttırıp değeri sizin bulmanız gerekmektedir.
CPU/NB Manual Voltage: 1,25 ile 1,30 arasında ayarlarsanız stabilite artar ben 1,30'da kullanıyorum.
VDDA Voltage:2,650
Digi+ ayarlarım:
CPU LLC: High
CPU/NB LLC: High
CPU Current Capability: %130
CPU/NB Current Capability: %130
DRAM Current Capability: %130
ve en önemlisi CPU'nun ısıya bağlı frekans düşürmesini önlemek için "Advaced Menu>> CPU Configuration" kısmında. Cool&Quiet'ı Disabled by CPU; C1E'yi Disabled; Core C6 State'i Disabled şeklinde ayarlayın
Kışın değiştirdiğim ayarlar:
CPU Ratio: 21,0(aynı)
CPU Bus Frequency: 236
236x21,0=4950 Mhz
CPU LLC: Very High
CPU/NB: Auto
ve stabilite sağlayan voltaj değeri.
CPU LLC değerini arttırdıkça stabilite artar mesela bu değer High'da iken 4,9Ghz'ye çıkmak için 1,525v voltaj vermem gerekiyor fakat bu değeri Very High'a alınca 1,425 voltaj vererek stabiliteyi sağlıyorum. Ama işlemci yine sanki 1,525v voltaj vermişim gibi ısınıyor.
AMD Bulldozer and Piledriver Overclocking Guide - Asus Motherboard
Şu linkteki rehbere ayrıca bakın ben zaten burdan bakarak overclock yaptım. Termal macun sürme tekniğinden, soğutmaya ve detaylı overclocka kadar her bilgi var. FX 8350 işlemciler ve 990FX chipsetli anakartlar içim hazırlanmış.
Makalede üstadın da yazdığı gibi voltaj verme kuralı şudur:
Prime 95 ile test yaparken herhangi bir çekirdek kırmızı olursa voltajı bir kere arttıracaksınız.
Sistemde donma, mavi ekran vs. oluyorsa voltajı üç kere arttıracaksınız.
Ayrıca Prime 95 ile hedef frekansa ulaşana kadar Small FFT şeklinde 15 dakikalık testler yapın. 15 dakika sonunda sorun çıkmazsa CPU Frequency'yi "5" veya CPU Ratio'yu "0.5" arttırın.
CPU Frequency x CPU Ratio = CPU'nun hızı.